„Cu siguranta micuta Lizzy Myers, care sufera de o boala genetica rara, nu va uita niciodata îmbratisarea papei Francisc, primita în Piata Sfântul Petru, în contextul audientei generale de miercuri.
Istoria fetitei de doar cinci ani, care urmeaza sa-si piarda vederea si auzul din cauza sindromului Usher de tip b, de care este afectata, a aparut vara trecuta în presa americana. Parintii ei au alcatuit o lista cu locuri si persoane pe care fetita ar trebui neaparat sa le vada înainte de a orbi. Printre obiective se afla si Roma iar Lizzy, a carei familie este catolica, si-a exprimat dorinta de a-l întâlni pe papa Francisc. Visul fetitei a declansat un adevarat concurs de solidaritate în întreaga lume. Compania aeriana Turkish Airlines a oferit biletele de avion, hotelul roman Appia Resort a oferit cazarea iar Unitalsi (asociatia italiana care se ocupa de însotirea bolnavilor la Lourd si la alte sanctuare internationale) a oferit asistenta pe parcursul calatoriei.
Christine si Steve, parintii fetitei, au istorisit intensa emotie traita de Lizzy la întâlnirea cu pontiful, caruia micuta i-a daruit o cutiuta cu un fragment dintr-un meteorit cazut în Ohio, statul american de provenienta al fetitei. Papa a îmbratisat-o cu duiosie, a binecuvântat-o si a spus ca se va ruga pentru ea si familia ei. "Am trait un sentiment de pace profunda", a spus mama fetitei, multumindu-le italienilor care s-au aratat plini de afectiune fata de Lizzy.
În contextul Jubileului Milostivirii, istoria acestei fetite reprezenta un semn de solidaritate si de apropiere fata de persoanele care sufera. Stând de vorba cu Roberta Gisotti de la redactia italiana, Emanuele Trancalini – presedinte al asociatiei Unitalsi din Roma – a vorbit despre rolul pozitiv pe care îl poate avea expunerea mediatica a unor astfel de cazuri, mai ales în cadrul Jubileului Milostivirii, jubileu ce este si o expresie a atentiei deosebite fata de persoanele care sufera din cauza bolii, mai ales fata de cei mici, atentie pe care papa Francisc reuseste sa o evidentieze în mod foarte elocvent.

Sursa:http://ro.radiovaticana.va