„Preotii români greco-catolici din diaspora italiana exprima rugaciuni si condoleante parintelui protopop Mihai David, în acest moment de despartire, de iubita sa mama, preoteasa Livia, care, a trecut la cele vesnice la ora 5 dimineata, în data de 28 ianuarie 2016.
Este o mare pierdere si o despartire grea, survenita dupa abia 2 luni, de la plecarea spre eternitate a tatalui, si a celui, care a fost parintele Ioan David. Cei doi soti, parintele Ioan David si preoteasa Livia David au fost model de rugaciune, smerenie, umilinta si de marturisire autentica a lui Christos în timpurile de prigoana comunista. În pofida persecutiei, privarii, intimidarii si a fricii, au ramas coerenti în marturisirea credintei si profund atasati de Biserica Româna Unita în timpul suferintei sale.
Cinste acestor purtatori de pace si adevar! Tinerii candidati la preotie au datoria morala sa le cunoasca istoria si sa-i ia ca reper si model în formarea si dedicarea lor în slujba lui Christos si a Bisericii Române Unite.
************************************************************
Parintele Ioan David a trecut la cele vesnice, fiind înmormântat la, 30 noiembrie 2015, la Carei. Slujba înmormântarii a fost savârsita de catre Preasfintia Sa Virgil Bercea alaturi de parintii protopopi si preotii Protopopiatului Carei.
Parintele Ioan s-a nascut la 18 iunie 1931 în comuna Supuru de Jos din parintii Gheorghe si Floare. Liceul l-a facut la Simleul Silvaniei, dupa terminarea Liceului, pasii sau îndreptat spre Manastirea Bixad unde a facut noviciatul. Dupa închiderea manastirii a facut armata timp de trei ani. S-a casatorit în anul 1966 cu Bighe Livia alaturi de care a trait 49 de ani. Dupa stagiul militar a fost pregatit în vederea preotiei de catre Preasfintia Sa Iuliu Hirtea fiind hirotonit în anul 1973. Parintele a construit Biserica "Nasterea Maicii Domnului" din Tasnad (1996) si capela spitalului "Nasterea Maicii Domnului" din Carei. A fost construita între anii 1998-1999 si se gaseste în imediata apropiere a Spitalului Municipal Carei, în care a slujit 42 de ani la Sfântul Altar.
Fiul parintelui Ioan este tot preot, parintele Mihai fiind preot în Cesena si Forli (Italia).

Dumnezeu sa-le faca parte cu dreptii si sa-i odihneasca în fericirea Sa vesnica! Sa-le fie memoria binecuvântata si comemorata în rugaciunea Bisericii!