„Sâmbata, 28 februarie 2008, s-a desfasurat, în Aula Magna a Facultatii de Teologie Greco-Catolica din Oradea, Adunarea Eparhiala a Episcopiei Române Unite cu Roma, Greco-Catolica de Oradea. La întâlnire au participat preotii din cadrul episcopiei, precum si laici care se implica în anumite domenii de activitate.
Lucrarile au fost deschise cu meditatia Preasfintitului Virgil Bercea despre misiunea preotului în lumea de azi. A urmat o scurta prezentarea a noului episcop romano catolic de Oradea, preasfintitul Bocskei Laszlo.
În continuare, s-a facut o dare de seama pe anul 2008 si a avut loc o prezentare a diferitelor aspecte ale activitatii din domeniile administrativ, financiar contabil, juridic, personal, cultural, învatamânt, relatiile cu mass-media si a biroului pastoral în activitatea cu laicii.
Caritas Eparhial Oradea a prezentat o serie de proiecte din domeniul social în care fost implicata aceasta asociatie, precum si o serie de proiecte care vor fi continuate sau vor fi demarate pe parcursul anului 2009.
A fost discutata modalitatea de organizare si au fost fixate cursurile de vara si exercitiile spirituale pentru preotii din eparhie, precum si misiunile populare cu credinciosii.
Organigrama episcopiei a fost prezentata de catre Preasfintitul Virgil Bercea, mentionând necesitatea realizarii unei structuri dinamice si adaptarea structurilor organizatorice la cerintele actuale.
Parintele Popovici Doru a evidentiat activitatea postului Radio Maria si necesitatea extinderii acoperirii teritoriale astfel încât un numar cât mai mare de credinciosi sa beneficieze de programele sale.
Dupa ce au fost trecute în revista si celelalte evenimente care urmeaza sa fie organizate la nivelul eparhiei, au avut loc o serie de luari de cuvânt din partea unor preoti si laici în legatura cu o serie de aspecte care privesc întreaga comunitate.
În încheiere, Preasfintitul Virgil a multumit participantilor mentionând importanta activitatii depusa de fiecare preot si laic acolo unde îsi desfasoara activitatea.