„Ziua de 18 noiembrie, ziua comemorarii începutului drumului crucii pentru Fericitul Vladimir Ghika, este aproape. În 1952 erau arestati toti cei care îl sustinusera în secret pe Mons. Ieronim Menges, Ordinarius Substitut clandestin. Printre acestia era si Mons. Vladimir Ghika care avusese un rol important în legatura acestuia cu Sfântul Scaun. Va urma un an de torturi în beciurile securitatii la Uranus – parodia de judecata la tribunalul militar – condamnarea si încarcerarea la Jilava, unde va muri pe 16 mai din cauza tratamentului inuman la care fusese supus Vladimir Ghika.

Deja de multi ani noi marcam ziua de 18 noiembrie si o putem face si anul acesta. Suntem în timpul implorarii miracolului care sa ne permita înaintarea procesului spre canonizare si rugaciunea este esentiala. Rugaciunea se face ca urmare a cunoasterii si cunoasterea este urmare a marturiei date despre oportunitatile pe care le avem noi cu Fericitul Vladimir alaturi.

În acest context, în privat, în grupuri si în parohii, va propun iarasi un triduum de rugaciune pentru canonizare:16-17-18 noiembrie.
Sa rog sa va invitati prietenii la rugaciune si sa îi sustineti în încrederea în mijlocirea Fericitului Vladimir. Cine stie, poate Domnul se va milostivi de noi si ne va da si semnul de care avem nevoie pentru canonizare. Dar chiar daca nu va veni imediat acest semn, în rugaciune ne vom ajuta reciproc sa gasim curajul marturisirii credintei având model pe Fericitul Vladimir Ghika.

Postulator