„Atacurile comise asupra oamenilor din Paris, ieri seara, ne-a umplut pe toti de oroare. Acestea sunt întru totul regretabile. Gândurile si rugaciunile noastre se îndreapta spre victimele acestor acte de violenta, lipsite de orice simt civic si catre familiile lor. Franta si Europa nu pot cadea prada acestor campanii de teroare si atacuri violente.

Barbarismul, asa cum l-am experimentat în Paris, provoaca la un raspuns din partea lumii civilizate. Este de dorit ca Europa sa raspunda în mod adecvat. Totodata este esential ca Europa sa se prezinte ca un front comun în fata pericolului terorist, fiind unita în politicile ei externe si de aparare. Fortele care pun, în prezent, în pericol Europa depasesc limitele granitelor nationale. Este imperios necesar ca cele 28 de state membre ale Uniunii Europene sa actioneze împreuna mai eficace. Securitatea noastra comuna si libertatea noastra de a trai împreuna în pace sunt puse în pericol.

Mâine va începe o perioada de doliu national pentru Franta: suntem uniti cu poporul francez în rugaciune si solidaritate.

Secretar General