„Evenimentul de advocacy Un milion de stele, a ajuns în România la cea de-a VI-a editie. In acest an, organizatiile Caritas din România au organizat cu aceasta ocazie si o strângere de semnaturi pentru Petitia DA Servicii Sociale prin care se solicita Guvernului României cresterea cu 0,3% pe an din PIB, pâna în 2020, a bugetului alocat serviciilor sociale. În Oradea, evenimentul a fost organizat de Asociatiile Caritas Eparhial Oradea si Caritas Catolica Oradea.
În premiera în 2015 evenimentul a fost organizat de catre Caritas Eparhial Oradea si în localitatile: Zalau, Simleu Silvaniei si Beius.
Peste 300 de persoane au participat în Oradea, alaturi de PSS Virgil Bercea, (episcopul greco-catolic de Oradea), PSS László Böcskei (episcopul romano-catolic de Oradea), angajatii si voluntarii celor doua organizatii Caritas. Programul a început cu melodiile corului de copii de la Catedrala Romano-Catolica din Oradea, dupa care elevii Liceului Greco-Catolic Iuliu Maniu au organizat un FlashMob intitulat „Caut o lumina”, îndemnându-i pe toti cei de fata sa semneze petitia. Finalul a fost dat de Asociatia culturala si umanitara Resonnance care a pregatit un concert de pianina cu participarea d-nei Lavinia Dragos (pianista si directoarea asociatiei) si a d-soarei Maria Alice Poenariu, cursanta Resonnance si eleva la Colegiul National de Arta „Ion Vidu” din Timisoara.
Le multumim cu aceasta ocazie partenerilor din Oradea: Episcopia Româna Unita cu Roma Greco-Catolica din Oradea, Episcopia Romano-Catolica din Oradea, Liceul Greco-Catolic Iuliu Maniu din Oradea, Asociatia culturala si umanitara Resonnance, Sinton Expert, Superior Audio, Digi 24 Oradea, Cotidianului Crisana, Radio Maria si Radio Vocea Evangheliei, precum si partenerilor din Simleu Silvaniei: Primaria Orasului Simleu Silvaniei, Colegiul National Simion Barnutiu, Colegiul Tehnic Iuliu Maniu si Asociatia Copiilor cu Autism – Dawn, Sanse Egale.
Pentru cei ce nu au semnat Petitia Da Servicii Sociale, si doresc sa o faca, îi invitam pe site-ul http://www.petitieonline.com/da_servicii_sociale .
Acest eveniment a fost organizat în cadrul Proiectului „ONG-uri mai puternice împreuna! Lobby si advocacy pentru crearea de oportunitati egale pentru ONG-urile furnizoare de servicii sociale în accesarea finantarilor publice”, finantat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.

Sursa:http://www.caritaseparhial.ro