„Câteva sute de credinciosi de diferite confesiuni au participat în noaptea de vineri 27/28 septembrie la Biserica Greco-Catolicã cu hramul "Schimbarea la fata" din Stei, la cea de-a 78-a Noapte de Veghe si rugaciune mariana, organizata de parohia greco-catolica Stei, condusa de parintele Emil Ghiurca. Pe lânga credinciosii localnici si cei veniti din judetul Bihor, au mai participat credinciosi veniti de la Alba Iulia, Bistrita, Bucuresti, Bacau, Baia Mare, Cluj, Dej, Reghin, Satu Mare, Timisoara, Târgu Mures, Zalau, s.a.
Intentiile de rugaciune au fost pentru unitatea bisericii si a tuturor crestinilor, pentru pace în familii, în tara noastra si în lume, pentru ispasirea pacatelor persoanelor consacrate si ale laicilor, pentru stoparea avorturilor si pentru pruncii nenascuti, precum si ca multumire adresata Sfintei Fecioare Maria pentru harurile dobândite prin intermediul ei.
Programul a continut o liturghie în rit bizantin, si una în rit latin, diverse rugaciuni si devotiuni mariane (mai multe rozarii, paraclisul si o procesiune mariana), calea crucii, o adoratie euharistica, precum si o prezentare a episcopilor martiri care si-au dat viata pentru credinta, împreuna cu acatistul noului fericit, mucenicul Vladimir Ghika. La final s-a anuntat ca urmatoarea veghe de noapte se va desfasura la Timisoara, în noaptea de 15/16 noiembrie 2013. Evenimentul s-a transmis în direct si la Radio Maria.