„Nairobi în Kenya, Entebbe, Munyonyo, Namugongo, Kampala si Nalukolongo în Uganda, Bangui în Republica Centrafricana: sunt etapele vizitei Sfântului Parinte care începând cu data de 25 si pâna în 30 noiembrie, îl vor purta pentru prima data pe continentul african.
Programul vizitei apostolice prevede plecarea din Roma, miercuri 25 noiembrie la orele 07.45. Dupa ceremonia de bun venit de la Nairobi, Papa Francisc îl va vizita pe presedintele Republicii si se va întâlnii cu autoritatile politice si corpul diplomatic. A doua zi Sfântul Parinte va participa la o întâlnire ecumenica si inter-religioasa la Nuntiatura Apostolica, urmând ca mai apoi sa celebreze Sfânta Liturghie în campusul universitar. Dupa-masa la Scoala Sfânta Maria, va tine un discurs clerului, persoanelor consacrate si seminaristilor, apoi facând o vizita sediului oficial al Natiunilor Unite. Si dimineata zilei de 27 noiembrie se va desfasura la Nairobi unde este programata vizita în cartierul sarac din Kangemi, apoi la stadionul Kasarani va avea loc întâlnirea cu tinerii si cu Conferinta Episcopala.
În Entebbe, Uganda primele întâlniri vor fi dedicate presedintelui si autoritatilor politice. Înainte de a ajunge la Nuntiatura Apostolica, se va opri la Munyonyo sa salute catehetii si învatatorii. Toate întâlnirile din Uganda vor fi concentrate pentru sâmbata 28 noiembrie, unde va avea loc vizita la sanctuarele anglican si catolic al martirilor, la Namugongo va celebra Sfânta Liturghie, apoi întâlnirile cu tinerii, cu episcopii si cu clerul la Kampala si vizita la casa de caritate din Nalukongo.
Plecarea spre Republica Centrafricana este programata în dimineata zile de duminica, 29 noiembrie. Dupa vizita la presedintele Republicii si întâlnirile cu autoritatile, prima întâlnire avuta de Sfântul Parinte este ce cu persoanele care locuiesc în tabara de refugiati din Bangui. Agenda zilei prevede întâlniri cu episcopii si cu comunitatea evanghelica, Sfânta Liturghie cu preotii, persoanele consacrate si catehetii în catedrala, apoi în cursul serii spovada câtorva tineri si începutul unei seri de rugaciune.
Ultima zi a vizitei Sfântului Parinte va fi marcata de întâlnirea cu comunitatea musulmana în moscheea din Koudoukou si Sfânta Liturghie finala de pe stadionul Barthélemy Boganda, urmând ca plecarea spre Roma sa aiba loc în jurul orei 12.30.