„Cardinalul secretar de Stat Pietro Parolin si alti oficiali ai Sfântului Scaun au fost decorati, joi, 30 aprilie 2015, de presedintele Klaus Iohannis cu cele mai înalte distinctii ale României pentru sustinerea pacii, dialogului interconfesional si pentru sprijinul acordat comunitatilor românesti din afara granitelor: informeaza Agerpres. Presedintele României a efectuat o vizita oficiala la Roma pe 27 si 28 aprilie a.c.la invitatia omologului sau italian, Sergio Mattarella, si s-a întâlnit, printre altii, cu reprezentantii comunitatii românesti din Italia.
Potrivit Administratiei Prezidentiale cu prilejul aniversarii a 25 de ani de la restabilirea relatiilor diplomatice dintre România si Sfântul Scaun, "în semn de înalta apreciere pentru contributia deosebita avuta la dezvoltarea relatiilor dintre cele doua state, pentru promovarea constanta a pacii, umanismului, tolerantei si dialogului interconfesional", seful statului a conferit Ordinul National "Steaua României" în grad de Colan cardinalului secretar de Stat Pietro Parolin.
De asemenea, presedintele Iohannis a semnat decretul de decorare a mai multor oficiali ai Sfântului Scaun. Astfel, în semn de înalta apreciere pentru contributia deosebita avuta la dezvoltarea relatiilor dintre cele doua state, pentru promovarea constanta a dialogului interconfesional, precum si pentru sprijinul acordat comunitatilor românesti din afara granitelor tarii, seful statului român i-a conferit Ordinul National "Steaua României" în grad de Mare Ofiter monseniorului Giovanni Angelo Becciu, arhiepiscop, substitut pentru Afaceri Generale, Secretariatul de Stat, si monseniorului Paul Richard Gallagher, arhiepiscop, secretar pentru raporturile cu statele, Secretariatul de Stat.
Prin acelasi decret, presedintele Iohannis a conferit Ordinul National "Steaua României" în grad de Comandor monseniorului Georg Gänswein, arhiepiscop, prefect al Casei Pontificale; Ordinul National "Steaua României" în grad de Ofiter monseniorului Peter Bryan Wells, asesor pentru Afaceri Generale, Secretariatul de Stat; monseniorului Antoine Camilleri, subsecretar pentru raporturile cu statele, Secretariatul de Stat; monseniorului José Avelino Bettencourt, sef al Protocolului, Secretariatul de Stat; Ordinul National "Steaua României" în grad de Cavaler monseniorului Marcel Smejkal, consilier de Nuntiatura, Secretariatul de Stat, si monseniorului Guillermo Javier Kärcher, ceremonier pontifical, Secretariatul de Stat.
Seful statului a acordat, totodata, Ordinul National "Serviciul Credincios" în grad de Mare Cruce cardinalului Gualtiero Bassetti, arhiepiscop de Perugia — Città della Pieve (Italia); Ordinul National "Serviciul Credincios" în grad de Mare Ofiter monseniorului Maurizio Malvestiti, episcop de Lodi (Italia); Ordinul National "Serviciul Credincios" în grad de Comandor monseniorului Marcello Semeraro, episcop de Albano (Italia) si monseniorului Leonardo Sapienza, R.C.I., regent al Casei Pontificale.
De asemenea, a fost acordat Ordinul National "Pentru Merit" în grad de Mare Ofiter principelui Mariano Hugo de Windisch-Graetz, gentilom al Sanctitatii Sale, si Ordinul National "Pentru Merit" în grad de Comandor fratelui Dr. René Stockman, superiorul general al Congregatiei "Fratii Caritatii", si profesorului Giuseppe Tedeschi, atasat cu Anticamera Sanctitatii Sale.
Decorarea – se mai citeste în decretul prezidential citat de Agerpres – a fost facuta la propunerea ministrului Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu.
Sursa:http://ro.radiovaticana.va