„Oficialii americani au confirmat faptul ca Papa Francisc va face o oprire la Casa Alba pentru a se întâlni cu presedintele Barack Obama, pe 23 septembrie, în cadrul vizitei pe care o va face în Statele Unite ale Americii pentru Ziua Mondiala a Familiilor. „Presedintele si prima doamna îl vor primi pe Sanctitatea Sa Papa Francisc la Casa Alba în ziua de miercuri, 23 septembrie”, se spune într-o declaratie de astazi data de secretarul de presa al Casei Albe.
„În timpul vizitei, presedintele si Papa vor continua dialogul pe care l-au început la vizita presedintelui în Vatican, din martie 2014, asupra valorilor si angajamentelor comune pe o paleta larga de teme, incluzându-se grija pentru marginalizati si pentru saraci; cresterea oportunitatilor economice pentru toti; slujirea ca buni administratori a mediului; protejarea minoritatilor religioase si promovarea libertatii religioase în lume; si primirea si integrarea imigrantilor si refugiatilor în comunitatile noastre.”
Anul trecut Papa Francisc a confirmat oficial faptul ca va vizita SUA pentru Ziua Mondiala a Familiilor, în Philadelphia, în septembrie 2015. Acest eveniment a fost fondat de Sfântul Papa Ioan Paul al II-lea si se desfasoara tot la trei ani. Întâlnirea din Philadelphia va avea loc între 22 si 27 septembrie, asteptându-se participarea a circa un milion de persoane. Arhiepiscopul Bernardito Auza, membru al comitetului organizator al vizitei papale, a spus pentru CNA ca propunerea de program include sosirea la Washington în seara zilei de 22 septembrie, vizita la Casa Alba putând avea loc a doua zi dimineata.
Itinerariul propus mai include o Liturghie în Bazilica Sanctuarului National al Neprihanitei Zamisliri din Washington, un discurs în fata Congresului în 24 si unul la sediul ONU din New York în 25, dupa care Papa va merge la Philadelphia pentru zilele de 26 si 27. În timpul calatoriei în SUA Sfântul Parinte si-a exprimat dorinta de a-l canoniza pe Fericitul Junipero Serra.
Sursa:http://www.catholica.ro