„Întâlnirea anuala a ierarhilor catolici de rit oriental se desfasoara în acest an între 23 si 26 octombrie, în orasul Lvov, din Ucraina, pentru a marca împlinirea a 25 de ani de la legalizarea Bisericii Greco-Catolice din aceasta tara.

La invitatia arhiepiscopului major de Kiev-Halici, Sviatoslav Shevchuk, la întâlnirea ce are loc la Centrul pentru exercitii spirituale din Lvov participa reprezentantii a 14 Biserici catolice de rit oriental din Europa. Biserica Româna Unita cu Roma, Greco-Catolica este reprezentata de PS Virgil Bercea, episcop de Oradea Mare.

Programul reuniunii prevede o vizita la Universitatea Catolica Ucraineana, o întâlnire cu primarul orasului Lvov si sâmbata, 25 octombrie, o ceremonie solemna pentru aniversarea legalizarii Bisericii Catolice din Ucraina, prilej de înmânare a premiului în onoarea fericitului martir Omelian Kovch, mort în lagarul din Majdanek, si de deschidere a celebrarilor în anul dedicat mitropolitului Adrej Sheptytskyi, arhiepiscop de Lvov între 1900 si 1944.

La întâlnirea patronata de Consiliul Conferintelor Episcopale din Europa (CCEE) participa si arhiepiscopul. Cyril Vasil', secretarul Congregatiei pentru Bisericile Orientale si parintele Michael Remery, vice-secretar general al CCEE.
Sursa:http://ro.radiovaticana.va