„În perioada 14-15 iunie a.c., patrula „Ursul” din cadrul Asociatiei „Cercetasii Români Uniti”, însotiti de drumetii în serviciu Antoniu Suciu, Cristian Matus si Chindris Vasile, au participat la o iesire în satul Calatea, localitate din apropierea orasului Alesd, iesire care a avut ca tema „Cercetasul vede în natura lucrarea lui Dumnezeu; el iubeste plantele si animalele”.
Dupa sosirea la locul de campare, cercetasii din patrula au instalat corturile, apoi, dupa o scurta pauza, alaturi de drumetul Vasile Chindris au facut atelierul de transmisiuni – Codul lui Morse – cu scopul de a învata sa scrie în acest alfabet. Imediat dupa terminarea acestei activitati cu totii au luat prânzul, iar apoi, alaturi de drumetul Antoniu Suciu, patrula a facut un atelier de constructii în cadrul caruia a învatat sa faca doua noduri. Programul a continuat cu explorarea zonei din jurul „taberei” si aprovizionarea cu apa rece de la izvorul din apropiere. Apoi s-a pregatit cina, mâncarea preparata fiind supa de cartofi. Seara, patrula a pregatit Veghea în jurul focului de tabara, în cadrul careia s-a organizat o sceneta pe baza temei si câteva jocuri si cântece. La final, drumetul Cristian Matus a facut o scurta meditatie pe baza Sfintei Evanghelii din ziua curenta. Stingerea a fost data la ora 22:00.
Ziua urmatoare a început cu trezirea si înviorarea, iar apoi cu totii au luat micul dejun. Pentru ca era duminica, cercetasii au pornit spre satul Galaseni unde au ascultat Sf. Liturghie, distanta strabatuta fiind de aproximativ de 7 Km dus-întors. Dupa întoarcerea de la Biserica, patrula s-a echipat de drum, au strâns corturile si au curatit locul de tabara, prânzul fiind luat la familia Sabau din satul Calatea. Dupa masa de prânz, s-a facut o scurta plimbare, unde au fost împartasite impresiile acestei iesiri.
Iesirea s-a terminat cu întoarcerea acasa. Cu totii am încercat sa învatam cât mai multe, dar, în primul rând, am învatat ca fara munca în echipa nu se poate realiza nimic, o astfel de actiune fiind sortita esecului. La final, în gara Oradea, cercetasii reuniti în „careu” s-au despartit cercetaseste, exprimându-si dorinta de a participa la cât mai multe iesiri.