„În data de 6 mai, atât credinciosii romano catolici cât si cei greco catolici îl comemoreaza pe Sfântul Dominic Savio, care, pentru fiecare, ar putea fi un exemplu de evlavie, modestie, purtare si iubire.
Grupul de copii de la Manastirea Franciscana ,,Adormirea Maicii Domnului" din Oradea l-au luat drept patron spiritual, purtându-i numele în semn de respect. A devenit traditie ca în fiecare an sa cinstim aceasta data printr-o sarbatoare a copiilor din grupul ,,Dominic Savio". Împreuna cu parintii nostri si îndrumatorii spirituali: Pr. Cristian Tiba O.F.M.Conv, si Sr. Felicia Unguru, ne bucuram de aceasta zi prin voie buna, dar si rugaciune.
În acest an, grupul de copii ,,Dominic Savio" si-a sarbatorit patronul în data de 10 mai într-un cadru natural. Mai concret, ne-am deplasat cu autocarul mai multi participanti, parinti si copii, însotiti de Pr. Tiba Cristian, Sr. Felicia Unguru si Sr. Letitia Licurici în localitatea Sinteu. Este o localitate situata la granita dintre judetele Bihor si Salaj, în mijlocul naturii unde ne-am bucurat de multa verdeata, soare si aer proaspat. Am avut gazda pe parintele paroh al localitatii, care ne-a primit cu generozitate si bucurie, punându-ne la dispozitie spatiul din proprietatea parohiei. Odata ajunsi la destinatie, am început ziua prin participatea la Sfânta Liturghie celebrata de Pr. Tiba Cristian. Apoi ne-am bucurat cu totii de drumetii prin împrejurimi, de multa voie buna, jocuri si nu în ultimul rând de bucate pe placul nostru.
Am petrecut o zi minunata si parca am fi dorit sa prelungim acest moment special, dar spre seara ne-am pregatit sa ne întoarcem spre casa.
Sub protectia lui Dumnezeu si a Sfântului Dominic Savio am ajuns cu bine la casele noastre, multumind pentru toate darurile primite.