„La început de primavara când natura încet-încet reînvie, când soarele mult asteptat ne zâmbeste înca timid, copiii clasei pregatitoare A de la Liceul Greco-Catolic “Iuliu Maniu” din Oradea au sarbatorit 100 zile de când au calcat pentru prima data cu pasi nesiguri si cu teama pe poarta scolii.
Zâna Primavara, plina de culoare si mireasma, s-a oprit si în clasa noastra aducând cu ea o noua mascota, albinuta Maia, care era nerabdatoare sa le stea alaturi copiilor în aceasta zi de sarbatoare. Copiii i-au spus Primaverii care este centrul lor preferat, i-au cântat si s-au jucat împreuna.
A urmat activitatea la centre la care elevii au participat cu mult entuziasm: au personalizat baloane, au dat culoare brioselor, au construit piramida din 100 de pahare si au lucrat cu îndemânare coronita care i-a transformat în printi si printese.
Colegii din clasa a IV-a A care ne sunt modele zi de zi, sub îndrumarea doamnelor înv. Lia Sipos si Anca Meze au trecut prin clasa noastra cu un mesaj de felicitare si cu un cântec de încurajare.
Punctul culminant al zilei a fost prezentarea colectiilor cu 100 de obiecte. Zilnic, dupa scoala, fiecare si-a adaugat câte un obiect la colectia aleasa, dând frâu liber imaginatiei. Aici, un rol important l-a avut familia care s-a implicat de la început pentru a aseza obiectele colectionate sub forma cea mai atragatoare. Invitati speciali au fost cei apropiati: parinti, bunici, unchi, matusi, verisori etc., iar rolul zânei Primavara i-a fost atribuit actritei Zentania Lakatos de la Teatrul pentru Copii si Tineret Arcadia. Ziua s-a încheiat cu ceva dulce… tortul adus de albinita Maia (în rolul albinitei o mamica din clasa) si traditionala urare La multi ani!.

La ceas de mare sarbatoare

Pentru mic si pentru mare

Noi, doamnele învatatoare,

Va facem din suflet o urare:

La multi ani si la mai mare!