În atentia preotilor,
presedintilor de asociatii,
conducatorilor de grupuri si institutii ale Eparhiei de Oradea,

Am bucuria de a va invita în data de 30 Noiembrie 2013, la Catedrala „Sfântul Nicolae” din Oradea, începând cu ora 10:00 cu ocazia Întâlnirii Eparhiale a Preotilor, sarbatoririi asociatiilor si încheierea anului dedicat credintei, convocat de Sfântul Parinte Papa Benedict al XVI-lea.
Doresc ca în acest cadru sa va întâlnesc pe toti si sa ne rugam împreuna. Totodata sper ca în cadrul acestei întâlniri sa întelegem rolul indispensabil al credinciosilor laici si al preotilor în misiunea Bisericii, de a proclama credinta în Dumnezeu Tatal, Fiul si Spiritul Sfânt.
„Poarta credintei ne introduce la viata de comuniune cu Dumnezeu si permite intrarea în Biserica sa, mereu deschisa pentru noi”. (Sfântul Parinte Papa Benedict al XVI-lea)
Va invit pe toti preotii, presedintii de asociatii, conducatorii de grupuri si institutii sa veniti însotiti de reprezentanti ai asociatiilor, organizatiilor si institutiilor din parohia dumneavoastra, precum si de colaboratori laici ai parohiilor sau protopopiatului de care apartineti.
Va astept cu drag la acest eveniment si sper ca aceste întâlniri si evenimente sa fie cu adevarat, o încununare a activitatilor pastorale din parohiile dumneavoastra, precum si un bun prilej de a sta împreuna si de a ne cunoaste mai bine.

Program:

10:00 – Primirea
10:15 – Procesiune
10:30 – Sfânta Liturghie + Meditatie PS Virgil
12:00 – Rugaciune pe protopopiate
13:00 – Agapa
P.S. Acest program nu este definitiv, va vom comunica eventualele modificari, precum si explicatii privind buna desfasurare a acestui eveniment.

Episcop