„În data de12 Noiembrie 2013 IPS Mons. Diarmuid Martin, Arhiepiscop de Dublin, a numit un nou responsabil pentru pastoratia românilor greco-catolici din Dublin în persoana Pr. Dr. Coriolan Ciprian Muresan din Eparhia de Oradea. Numirea a fost facuta ca urmare a propunerii Prea Fericirii Sale Cardinalul Lucian Muresan, Arhiepiscopul Major al Bisericii Greco-Catolice din Romania.
Pâna în momentul numirii sale în aceasta toamna în Irlanda Pr. Coriolan a fost responsabil cu pastoratia adultilor la Biroul pastoral eparhial pentru laici Oradea, Judecator la Tribunalul intereparhial de prima instanta de la Oradea, Asistent spiritual national al AGRU si al ACRO sector adulti.
Pr. Coriolan îsi va desfasura misiunea pastorala zilnic si în parohia romano-catolica Sfânta Familie din Dublin si va colabora si cu Tribunalul matrimonial al Ahidiecezei irlandeze.
Comunitatea greco-catolica româna "Sf. Maria" din Dublin este în acest moment unica comunitate unita româneasca din Irlanda, Sf. Liturghii celebrându-se în biserica "Saint Michan" de pe Halston Street în fiecare Duminica de la orele 10.00, de la orele 9.00 fiind program de Spovezi iar de la 9.30 Sf. Rozar.
Comunitatea are acum si pagina Facebook si un Grup Facebook cu ajutorul carora se reuseste si comunicarea cu acei credinciosi care locuiesc la mare distanta.
Din 17 Noiembrie a început un program de catehizare a copiilor si adolescentilor din aceasta Comunitate prin grupul "Episcop Ioan Suciu" cu ajutorul "Abecedarului credintei" editat la Cluj-Napoca. Copii si adolescentii pregatesc acum un concert de colinde pentru 8 Decembrie si unul pentru 25 Decembrie cu ajutorul micului cor al Comunitatii. Grupul de ministranti împreuna cu ceilalti copii si adolescenti din biserica sunt implicati acum în învatarea rugaciunilor principale în limba româna (cu totii studiind doar în Engleza în scoli catolice irlandeze).
Românii greco-catolici din Irlanda provin din diferite parti din Transilvania, Crisana sau Maramures dar un numar mare din ei sunt originari din Tara Oasului (SM), Tara Maramuresului (MM) sau Tara Chioarului (MM) dar si din Salaj, Bistrita, Alba, Mures, Cluj si alte judete.