„„Ne-am luat bocancii în picioare, uniforma de cercetas si rucsacul si am pornit la drum spre Baile Felix. Ploile din ultimele zile nu ne-au descurajat sa facem deschiderea anului chiar în mijlocul naturii. La ora 09.00 s-a dat startul la joc si am strigat deviza ce ne uneste pe toti cercetasii: «Totdeauna Gata!»”
Asa a început noul an cercetasesc 2013-2014 pentru Asociatia „Cercetasii Români Uniti” din Oradea. Un careu de deschidere, un scurt discurs introductiv despre „responsabilitate” si un traseu de orientare în care lupisorii (baietii 7-12 ani) si puii de lup (fetite 7-12 ani) au cautat indicii pentru a descoperi în final comoara responsabilitatii. Cercetasii si cercetasele au primit responsabilitatea sa aprinda un foc.
Ne-au fost alaturi Pr. Iuliu Muntean, Gelu Trandafir (sef de grup Bucuresti) si câtiva parinti deosebiti care au împartasit alaturi de noi, cercetasii, bucuria aventurii si a jocului în mijlocul naturii.
Dupa masa ne-am reunit într-o formula mai restrânsa, aceea a formatorilor, alegând un nou comitet pentru conducerea asociatiei: lect. dr. Ionut Popescu – presedinte, d-na Monica Egri – director economic, Pr. Anton Cioba – îndrumator spiritual si dr. Silviu Sana – secretar si sef de grup Oradea.
Cuvintele unui lupisor ne-au pus pe gânduri ca acest an sa fie dedicat „responsabilitatii”, construind în acest fel, o lume mai buna: „Aici este un mesaj! L-au ascuns bine de tot, dar eu l-am gasit! Sa vedem ce avem de facut!”