„Vineri, 14 iunie, Parohia Greco-Catolica Valea lui Mihai si-a sarbatorit hramul mic al bisericii, „Sfântul Anton de Padova”. Mutarea festivitatii de pe data de 13 iunie, data comemorarii sfântului, a avut ca motivatie celebrarea sarbatorii Înaltarii la Cer al Domnului nostru Isus Hristos.
Sfânta Liturghie a fost celebrata de parintele vicar foraneu al Careiului Radu Filip alaturi de parintele protopop al Ierului, Alexandru Duma si preotii: Silvestru Pogar, Cristinel Balan OFM, Erdodi Endre, Bogdán István (paroh romano-catolic) si Zorel Zima, preotul paroh. În cuvintele de învatatura, parintele Filip l-a prezentat pe Sfântul Anton ca fiind un sfânt actual, care prin viata si scrierile sale, inspira si azi spre trairea unei vieti sfinte în mijlocul Bisericii; a îndemnat credinciosii sa îsi puna speranta în mijlocirea Sfântului Anton, care sa ne întareasca în încercari si suferinte si sa ne lumineze pentru a observa darurile si frumusetile primite de la Dumnezeu.
La sfârsitul Sfintei Liturghii a avut loc traditionala binecuvântare a copiilor si sfintirea crinilor. La final, credinciosii prezenti au venerat relicva asezata într-o icoana miniaturala a Sfântului Anton, care se expune în cadrul liturgic în fiecare marti.
Dupa Sfânta Liturghie, preotii s-au retras la oratoriul “Colt de rai” pentru a-l binecuvânta. Odata sfârsite lucrarile de amenajare si dotarea tehnica si didactica al oratoiului, aici se întâlnesc copiii parohiei si toti cei dornici din oras pentru a petrece cu bucurie împreuna în spirit crestin, prin joc, cântec, cateheza si rugaciune. Importanta oratoriului se vadeste, în mod deosebit, în vacanta prin lansarea “Scolii de vara”, cu program zilnic cu asistenta pedagogica si catehetica al doamnei Carmen Zima. Amenajarea acestuia s-a desavârsit de catre Asociatia „Ave Miriam” cu sprijinul deosebit al asociatiei Kinder Missionswerk din Aachen.