„În lumina documentelor magisteriale ale Bisericii, familia crestina – pe masura ce primeste Evanghelia si se maturizeaza în credinta – devine evanghelizatoare, fiind chemata sa fie semn luminos al prezentei lui Cristos si al iubirii sale pentru cei care “stau departe”, pentru familiile care înca nu cred si pentru cele care nu mai traiesc în coerenta cu credinta primita.
Pornind de la aceasta calitate conferita familiei crestine prin sacramentul casatoriei, dupa o pregatire prealabila prin Scoala de Evanghelizare desfasurata la propunerea Departamentului pentru pastoratia familiilor din Eparhia de Oradea, în parohia „ Adormirea Maicii Domnului” sub atenta pregatire a pr. paroh Mihai Vatamanelu, s-au format primele doua comunitati familiale de evanghelizare din parohie, în sarbatoarea Sfintilor Împarati Constantin si Elena, dupa participarea la Sfânta Liturghie de seara. Sub îndrumarea pr. paroh credinciosii doritori au luat parte la prima întâlnire a acestor comunitati.
Au fost stabilite mai întâi cuplurile (familiile) responsabile si vice-responsabile pentru fiecare comunitate, care au primit binecuvântarea din partea pr. paroh. Cuplurile responsabile pentru cele doua comunitati formate sunt: Aurel si Simona Cobe, alaturi de fam. Crecan, în prima comunitate, iar în cea de-a doua Dinu si Daniela Ferche, alaturi de fam. Marin. S-a desfasurat apoi o prima întâlnire a nou-formatelor comunitati, o prima întâlnire comuna, sub îndrumarea pr. Mihai Vatamanelu.
Comunitatile familiale de evanghelizare se întâlnesc saptamânal în aulele din oratoriul bisericii, fiecare comunitate separat, punând accent pe o traire spirituala cristocentrica. Fiecare întâlnire din cadrul comunitatii familiale de evanghelizare are sapte momente: rugaciunea de lauda; împartasirea experientei de viata prin prisma a doua întrebari: „Ce a facut Isus pentru mine în saptamâna aceasta?” si ,,Ce am facut eu pentru Isus?”; ascultarea cuvântului lui Dumnezeu si a cuvântului de învatatura propus de paroh înregistrat pe un CD; aprofundarea si ecoul cuvântului lui Dumnezeu în inima fiecarui membru al comunitatii; anunturile din parohie; rugaciunea de mijlocire; rugaciunea pentru un membru al comunitatii care se afla în dificultate. Întâlnirea se încheie de fiecare data cu rugaciunea „Tatal nostru”.
În cadrul primei întâlniri am înteles ca Domnul „ne cheama” spre a duce vestea cea buna celor „saraci”; daca noi am primit vestea si ne-am bucurat de ea, am interiorizat-o în noi, atunci suntem capabili sa o si daruim, pentru ca toti sa reuseasca sa ia, sa „guste” acel cuvânt.
Ne bucuram ca Domnul ne-a adunat împreuna pentru a face aceste Comunitati Familiale de Evanghelizare. Sa ne bucuram pentru ca în acest schimb reciproc de credinta fiecare dintre noi creste, devenind în acelasi timp si vestitori.
Multumim Bunului Dumnezeu si Preacuratei Fecioare Maria pentru momentele de rugaciune si har, rugându-ne sa ne calauzeasca prin harul Spiritului Sfânt pe drumul de misiune pe care l-am început în aceste comunitati familiale de evanghelizare, sa reînsufletim chemarea pe care ne-o adreseaza Domnul, de a fi uniti în numele Lui.