„În zilele de 12-13 aprilie a.c. Protopopiatul de Beius, cu sprijinul Sr. Antonela Lazzaro, a organizat reculegeri sprirituale pentru adulti la casa parohiala din Stei, cu bunavointa Pr. Emil Ghiurca, la care a participat un numar de aproximativ 30 de credinciosi din Beius, Stei si Baita.
Aceste exercitii spirituale conduse de catre surorile Hanny si Ana din Congregatia Surorilor Misionare ale Inimii lui Isus din Satu Mare au fost organizate dupa modelul exercitiilor sipirituale ale Sfântului Ignatiu de Loyola în cinci etape: 1. „Principiul de baza si fundamental”, 2. “Pacatul si milostenia”, 3. ”Chemati si trimisi de Dumnezeu/Isus Hristos”, 4. “Patima si moartea lui Isus”, 5. “Învierea lui Isus”.
Ca si laici putem observa ca viata omului se concentreaza din ce în ce mai mult pe aceasta societate parca tot mai secularizata pe zi ce treces care vrea sa stie doar de ratiune si de stiinta, punând pe Dumnezeu, biserica si familia pe un loc secundar; unde acestea trei pot fi doar o optiune si nu absolut necesar.
Dincolo de aceasta lume agitata în care timpul parca nu mai are rabdare, este deosebit de necesar sa avem uneori un timp al nostru, momente în care sa reflectam la aceste celebre cuvinte: cine suntem, de unde venim si încotro ne îndreptam?
Acest tip de exercitii spirituale m-au ajutat, în primul rând pe mine, sa îmi pun ordine în viata, sa înteleg mult mai bine sensul vietii si sa fiu mult mai apropiata de Dumnezeu.
Fiecare crestin, fiecare dintre noi ar trebui sa înteleaga ca nu trebuie sa traim momentul doar pentru ”acum” ci ca suntem creati pentru vesnicie, pentru Dumnezeu.
Pentru mine aceste doua zile au reprezentat un timp în care am putut sta doar eu si Dumnezeu întrucât iesind din cotidianul zbuciumat ne dam seama ca suntem nimic fara El! În aceste doua zile mi-am „reîncarcat barteriile” din punct de vedere spiritual.
„Ne-ai facut pentru Tine, Doamne. Si nelinistit este sufletul meu pâna nu-si va afla odihna întru Tine.” (Sfântul Augustin în Confesiuni, 1,1)