„În data de 13 aprilie au avut loc la Vasad Reculegerile pentru adultii din Protopopiatul de Ier cu tema „Sa mergem cu bucurie pe drumul credintei” si motto-ul „Vorbeste, Doamne, caci servul tau asculta” (1Sam 3,9). Meditatiile au fost propuse de pr. Coriolan C. Muresan, responsabil al departamentului pentru adulti al Biroului Pastoral Eparhial pentru Laici Oradea.
Programul a debutat cu Sfânta Liturghie concelebrata de toti preotii prezenti. Prima meditatie a pornit de la cuvintele Mântuitorului din Marcu 7,34: „Deschide-te!”. Pr. Coriolan a subliniat ca adevarata surzenie este a aceluia care nu doreste sa asculte vocea lui Dumnezeu si prefera sa nu se schimbe nimic în propria viata chiar daca acest lucru înseamna inertie, indiferenta, viata fara valori autentice. Nu este destul însa sa ne deschidem mintea ci este necesara o deschidere autentica, radicala si totala la lucrarea Spiritului Sfânt în noi.
A doua meditatie a pornit de la capitolul 13 din Evanghelia dupa Ioan, subliniind modelul Mântuitorului de slujire a discipolilor. Viata crestina nu poate fi înteleasa doar din perspectiva vietii spirituale personale si comunitare ci trebuie sa fie si o slujire continua si plina de iubire a aproapelui, chiar si atunci când aproapele poate gresi. Fidelitatea noastra fata de chemarea la iubire a Mântuitorului trebuie sa tina cont ca doar Isus este calea, adevarul si viata. Asa cum Mântuitorul subliniaza în capitolul 15 din Evanghelia dupa Ioan, El este vita iar noi suntem mladitele, dar adevaratele mladite nu se pot dezvolta decât în comuniune deplina cu vita. Comuniunea implica inclusiv disponibilitatea de a sacrifica propria viata pentru Domnul, asa cum au facut-o martirii Bisericii noastre. S-a reamintit marturia de credinta a comunitatii greco-catolice din Vasad, care în ciuda nedreptatilor si persecutiilor de mai bine de jumatate de secol, ramâne si astazi tare în credinta si plina de speranta pentru viitor.
Au fost prezentate exemple din marturia de credinta a episcopului Vasile Aftenie si a fericitului Jose Sanchez del Rio. În finalul meditatiei s-au dat cateva sfaturi pentru trairea Postului Mare.
Reculegerile s-au încheiat cu o agapa la care au participat toti cei prezenti.