„Proiectul pe care îl derulam la nivelul zonei Beius are ca punct de pornire o situatie concreta si extrem de dureroasa generata de existenta unui numar mare de tineri proveniti din casele de tip familial. În acelasi timp, în comunitatea noastra exista un numar însemnat de familii de etnie rroma, a caror integrare dorim sa o realizam.
În contextul anului scolar 2012-2013, urmarim promovarea unei cetatenii active, dar si de a sprijini, prin schimburile de experienta si de bune practici, eforturile depuse de comunitatea locala, de autoritatile locale si regionale pentru a crea la nivelul societatii civile conditii favorabile voluntariatului în depresiunea Beiusului si pentru a spori vizibilitatea activitatilor de voluntariat în aceasta parte de tara.
Urmarim, de asemenea, atragerea altor categorii sociale spre voluntariat în vederea sprijinirii celor aflati în nevoie. Dorim sa trezim elevilor nostri disponibilitatea spre fapte caritabile, respect fata de aproape, indiferent de pozitie sociala, etnie si religie.