„În perioada 2-8 septembrie 2012, la Seminarul Teologic Greco-Catolic din Oradea, cu binecuvântarea P.S. Virgil Bercea, va avea loc o saptamâna de exercitii spirituale tinute de catre Pr. Anthony.
Aceste exercitii sunt adresate tuturor, indiferent de vârsta sau confesiune, fiind deja al patrulea an în care parintele vine în România.
Totodata, aceste meditatii ne vor ajuta sa crestem în credinta, tema spirituala propusa de catre Biserica în acest an.

Parintele Anthony (Saji Vadakkemury George) s-a nascut în India la 1 mai 1977 si este preot catolic al Congregatiei Vincentiene afiliata Congregatiei Sfântul Vincentiu de Paul.
Parintele Anthony continua misiunea de evanghelizare în toata lumea a Parintelui Bill, misiune care i-a fost încredintata de catre Superiorul Provincial al Congregatiei.
Dupa sase ani petrecuti în Africa, Pr. Anthony parcurge saptamânal întreaga lume pentru a tine reculegeri pentru reînnoire spirituala si vindecare celor care au nevoie, timp de 6 zile, precum si misiuni populare si reculegeri pentru adulti si tineri.
Pe durata exercitiilor spirituale, se pune accent pe cunoasterea lui Dumnezeu pe baza pildelor si învataturilor din Sfânta Scriptura si identificarea personala a fiecaruia în acestea pentru o cunoastere mai buna de sine, de acceptare personala si a realitatii din care facem parte. O zi este dedicata special postului si sacramentului Spovedaniei, urmate de Adoratia în prezenta lui Isus din Euharistie. Sfânta Liturghie de sâmbata încheie aceste zile de reculegere pline de har si ne face sa ne gândim la multimile care mergeau la Isus pentru a-I oferi Lui suferintele, lipsurile, bolile, pentru ca El sa le transforme în bucurie, în lumina, în iubire si sa fie vindecati.
De asemenea, cei care doresc sa participe la aceasta saptamâna de reculegere sunt invitati sa adopte disciplina exercitiilor spirituale, care consta în: participarea pe întreaga perioada a reculegerii la toate meditatiile zilnice si pastrarea linistii.
Parintele organizator al acestei activitati este: Pr. Emil Ghiurca (Stei) 0748.907.913, la care puteti apela pentru informatii suplimentare, iar pentru înscrieri, responsabil este: Marius Matei (Zalau) 0724.590.679.