„În data de 25-29 iulie 2012, la Iasi, a avut loc Întâlnirea Nationala a Tineretului Catolic. Din Eparhia de Oradea au participat 135 de tineri, printre care m-am aflat si eu, îndrumati fiind de Pr. Paul Popa.
Înainte sa plecam spre Iasi ne-am adunat cu totii la Seminarul Teologic Greco-Catolic din Oradea si am avut diferite activitati, ca de exemplu: ne-am împartit în mai multe grupuri si fiecare a trebuit sa faca un moment artistic, pe tema întâlnirii: „Bucurati-va mereu în Domnul”, dintre care unul trebuia sa îl prezentam la Iasi. S-au facut scenete, dansuri si cântece, toate au iesit extraordinar. Fiindca trebuia sa alegem un singur moment, am ales un cântec, care a devenit un imn pentru eparhia noastra si un cântec perfect pentru a fi prezentat la Iasi; pe lânga acesta am mai pregatit un cântec si trei dansuri, dintre care unul era dans popular.
Dupa aceste zile de „pregatire”, calauziti de Domnul, am pornit spre Iasi. Desi drumul a fost destul de lung, noi tot nu ne-am pierdut speranta ca totul va fi uimitor. Si asa a si fost.
Când am ajuns, dupa ce ne-am cazat, a urmat un moment de bun venit, care a marcat începutul întâlnirii. În urmatoarele zile, pe lânga Sfânta Liturghie, au fost diferite programe, incluzând: cateheze, discutii pe grupuri mici, rugaciuni, programe alternative (vizitarea Iasiului, conferinte. etc.), iar la finalul fiecarei zile au avut loc momente mai speciale, precum: „Festivalul bucuriei”, seara de veghe, procesiune, adoratie euharistica si concerte.
În cadrul „Festivalului bucuriei” fiecare eparhie ne-a impresionat cu momentele pregatite de ei. Cu totii ne-am simtit foarte bine în acea atmosfera calda, vesela si primitoare, în care toata lumea se bucura în Domnul.
Toate acestea ne-au ajutat sa ne încarcam cu harul Spiritului Sfânt, sa apreciem darurile primite de la Domnul si sa învatam sa ne bucuram mereu în El.