„Duminica, 17 iunie 2012, în Dumineca Chemarii primilor Apostoli de catre Mântuitorul, în cadrul Sfintei Liturghii celebrate de parintele paroh Lucian Constantin Cociorva, sapte copii din Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Ghenci l-au primit pentru prima oara în mod solemn pe Isus Cristos în sufletele lor.
Copii au sosit în fata bisericii cu o jumatate de ora înainte de începerea Sfintei Liturghii, fiind adusi o caleasca frumos împodobita în cinstea lor.
Sfânta Liturghie a început la ora 11 cu procesiunea pornita de la casa parohiala pâna în fata bisericii, pr. Lucian fiind cel care i-a condus pe copii la sfântul altar. Sarbatoarea a fost întregita prin prezenta la Sfânta Liturghie a corului Parohiei „Sfântul Apostol Andrei” din Carei, avându-l ca dirijor pe domnul Constantin Cociorva.
Bucuria celor sapte copii a fost întregita de faptul ca parintii lor au fost cei care i-au dus de mâna la momentul Primei Împartasanii si, la rândul lor, si ei au primit acest Sacrament deoarece, cu o zi înainte, au primit toti Sacramentul Spovezii. Primirea acestor doua Sacramente a fost precedata de un timp de pregatire spirituala si catehetica, prin cursuri desfasurate în cadrul parohiei sub îndrumarea parintelui paroh. În cadrul întâlnirilor pregatitoare, copiii au încercat sa îl înteleaga mai bine pe Isus prezent în Sfânta Împartasanie. În predica sa, pr. Lucian le-a amintit copiilor si familiilor lor ca aceasta sarbatoare este un nou început si o aprofundare a prieteniei lor cu Isus, pe care trebuie sa îl primeasca si sa îl viziteze cât mai des în calatoria lor spirituala catre împaratia Tatalui ceresc, si asemenea pescarilor care au auzit chemarea Domnului, si au pornit dupa dânsul, si cei sapte copii au auzit chemarea Domnului din Sfânta Euharistie, raspunzând acestei chemarii si pornind pe calea Domnului.
Dupa împartasirea cu Trupul si Sângele lui Cristos, cei sapte copii au prezentat un scurt program cu poezii si cântece, sub forma unei rugaciuni care a venit sa încoroneze frumusetea momentului. La sfârsitul Liturghiei, parintele a tinut sa multumeasca bunului Dumnezeu pentru ca a învrednicit comunitatea cu aceasta sarbatoare, multumind si felicitând copiii, dar si pe parintii acestora care le-au îndrumat pasii spre biserica, le-a daruit diplome, iconite, un rozar si carti de rugaciune care sa le aduca aminte peste ani de acest moment fericit de la Prima Sfânta Împartasanie solemna. Totodata, parintele i-a mai îndemnat ca si în viitor, duminica, si nu numai, sa fie prezenti la Sfânta Liturghie, Sfânta Spovada si la primirea în continuare a Sfintei Împartasanii. Dupa Sfânta Liturghie copiii si invitatii s-au întretinut într-o atmosfera de sarbatoare în curtea bisericii.