„Evenimentul s-a desfasurat la Biserica Greco-Catolica „Sfântul Gheorghe” din Oradea.
Îmbracati festiv, fetitele cu rochii albe si coronite pe cap, iar baietii în camasi albe, semn al puritatii si al inocentei, 17 de copii din clasa a III-a de la Liceul Greco-Catolic din Oradea s-au spovedit sâmbata pentru prima oara în viata lor, iar duminica au primit prima Împartasanie Solemna din mâinile episcopului Virgil Bercea.
În predica sa, ierarhul le-a vorbit copiilor despre modul în care îl pot urma pe Cristos, dar si despre frumusetea sufletului. De asemenea, acesta le-a spus parintilor cât de important este sa sadeasca în sufletul micutilor valori spirituale.
„Copiii dumneavoastra sunt un adevarat tezaur. Si educatia pe care le-o dati copiilor este un mod de-al urma pe Cristos. Copiii, voi puteti sa-l urmati pe Cristos facând lucruri bune, ascultând de parinti, bunici, cadre didactice si de preoti”, le-a spus episcopul Virgil Bercea, copiilor si parintilor prezenti la evenimentul de duminica.
Elevii au fost pregatiti vreme de mai bine de doua luni de preotul Paul Popa, spiritualul elevilor claselor primare ale Liceului Greco-Catolic.
Acesta a fost sprijinit în munca sa de institutoarele Maria Brisc si Luminita Abrudan.
La finalul evenimentului de ieri copiii au primit diplome personalizate si un mic cadou care le va aminti de acest moment unic în viata lor.

Crina Dobocan