„Catedrala „Sfântul Nicolae” din Oradea si-a sarbatorit ieri hramul. Sfânta Liturghie a fost oficiata de parintele Ovidiu Duma, parohul lacasului de cult, înconjurat de un sobor de preoti.
Programul liturgic organizat cu ocazia hramului a debutat luni, 5 decembrie, cu Paraclisul Maicii Domnului , urmat de Sfânta Liturghie, iar de la ora 18.00, de Vecernia Mare cu Litie si procesiune cu Sfintele Moaste ale Sfântului Ierarh Nicolae. De la ora 19.00, s-a citit Acatistul Sfântului Ierarh Nicolae, dupa care credinciosii au participat la Sfântul Maslu. Programul liturgic a continuat ieri, cu Sfânta Liturghie de la ora 10.00.
În cuvântul sau de învatatura din cadrul Sfintei Liturghii, parintele Ovidiu Duma a vorbit despre importanta sarbatorii Sfântului Nicolae, care deschide ciclul Sarbatorilor de Iarna, urmata de Sarbatoarea Nasterii Domnului, Anul Nou calendaristic si Sfântul Vasile, apoi de Boboteaza si Sfântul Ioan.
Dupa-masa a avut loc rugaciunea Sfântului Rozar urmata de Sfânta Liturghie. Moastele Sfântului Nicolae au fost aduse la Oradea, în anul 1998, fiind pastrate la Seminarul Teologic, pâna în anul 2005, când a fost retrocedata Catedrala „Sfântul Nicolae”.