„În aceasta seara a trecut la Domnul Preasfintitul Ioan Sisestean, episcop greco-catolic de Maramures.
Ioan Sisestean s-a nascut la data de 11 iunie 1936 în comuna Sisesti, Judetul Maramures, fiind copilul cel mai mic al unei familii de tarani binecuvântati cu opt copii. Dupa absolvirea scolii primare din comuna natala, urmeaza cursurile Liceului teoretic „Gheorghe Sincai” din Baia Mare. La vârsta de 12 ani descopera lucrarea „Teologia spirituala”, moment în care a început si pregatirea sa autodidacta.
A lucrat pentru o perioada la o biblioteca comunala, a fost profesor suplinitor de matematica, fizica si chimie la clasele V-VIII ale Scolii din Rus, apoi a fost angajat ca laborant chimist la Uzina UUMR din orasul Baia Mare.
Ioan Sisestean studiaza teologia în mod clandestin si este hirotonit în secret ca preot greco-catolic la 13 martie 1972 de catre Episcopul Dr. Ioan Dragomir al Maramuresului. Din acel an începe sa oficieze slujbe în casa sa natala din satul Sisesti. În anul 1990, devine preot greco-catolic în comuna natala Sisesti, jud. Maramures.
Odata cu redeschiderea Institutului Teologic Greco-Catolic „Alexandru Rusu” din Baia Mare, lucreaza ca profesor de teologie dogmatica. La începutul anului 1994 este numit de catre P.S. Episcop Lucian Muresan ca Vicar al Maramuresului, la Sighetu-Marmatiei.
La 4 iulie 1994, în locul P.S. Lucian Muresan, numit Mitropolit la Blaj, este numit ca Episcop al Eparhiei Greco-Catolice a Maramuresului. Consacrarea sa ca episcop a avut loc la 11 septembrie 1994 în orasul Baia Mare, prin punerea mâinilor de catre Mitropolitul Lucian Muresan, asistat de catre P.S. Virgil Bercea, episcop auxiliar de Fagaras si Alba Iulia si Alexandru Mesian, episcop coadjutor al Lugojului.
Slujba înmormântarii va avea loc sâmbata, 16 aprilie 2011, începând cu ora 10:30, la biserica „Sfânta Maria” din Baia Mare.
Dumnezeu sa-l odihneasca!