Cu ocazia Zilei Internationale a Cercetasiei, Comunitatea Scoutistilor Orionini organizeaza în data de 19 februarie 2011, în parcul 1 Decembrie de la orele 11:00, o manifestatie cu tema „O zi de tabara la munte”.
Asociatia „Comunitatii Scoutistilor Orionini” este o organizatie nonguvernamentala (ONG). Ea are ca scop educarea civila, sociala, moral-crestina, dupa modelul metodei cercetasesti creat de Baden Powell în 1907. Asociatia noastra activeaza în cadrul Centrului „Don Orione”, având un efectiv constant de 150 de membri si îsi efectueaza întâlnirile în fiecare sâmbata.
Baden Powell, fondatorul cercetasiei, prin actiunile sale, a dorit sa ofere tinerilor o alternativa în procesul lor de educatie si formare ca membri activi ai societatii.
Cercetasia se adreseaza copiilor si tinerilor de pretutindeni, indiferent de rasa, nationalitate, religie.
Bazându-se pe principiul „lasati aceasta lume mai buna decât ati gasit-o”, tinerii implicati în aceasta miscare îsi propun sa se îngrijeasca de mediul înconjurator, prin actiuni de ecologizare si protejare.
Scopul acestui eveniment este de a oferi mai multe informatii asupra activitatilor si metodelor cercetasesti.
În cadrul evenimentului, vizitatorii vor putea observa tehnicile cercetasesti, aplicate într-o zi de tabara. Dintre acestea enumeram: montarea corturilor, constructii de tabara, cântece si jocuri de voie buna.
Totodata, membrii comunitatii se angajeaza sa dea dovada de spirit civic, lasând locul mai curat decât l-au gasit.