„În suita celor 12 sarbatori importante crestine se numara si Nasterea Domnului. An de an, bucuria acestei sarbatoriri pune stapânire pe întreaga noastra fiinta. Este, de fapt, partea comuniunii noastre la bucuria cea sfânta si fara de sfârsit a vietii dumnezeiesti. Descoperindu-se oamenilor ca „pâinea vietii”, Mântuitorul Iisus Hristos a ridicat viata omeneasca la plinatatea vietii dumnezeiesti si a aratat, peste veacuri, ca viata este bunul si darul suprem de care trebuie sa se bucure nu numai omul, ci si întreaga faptura. Sarbatoarea Nasterii Domnului este, de altfel, sarbatoarea vietii.
Prin Întruparea sa, Fiul lui Dumnezeu ne-a descoperit valoarea si frumusetile acestei vietii, el venind în lume pentru a da un nou sens existentei omenesti, pentru a-l împaca pe om cu Dumnezeu si pe oameni între ei.
Chiar daca timpul a fost nefavorabil si ploaia nu mai contenea sa cada, Catedrala „Sfântul Nicolae” a fost neîncapatoare pentru sutele de credinciosi care au participat la Sfânta Liturghie arhiereasca.
La final P.S. Virgil Bercea, le-a urat celor prezenti „Sarbatori Fericite”, încheind cu traditionala miruire.