„În data de 14 decembrie 2010, în sala festiva a Liceului Teologic Greco-Catolic a avut loc un spectacol de caritate organizat de Asociatia Fondacio – Crestini pentru lume, având tema „O speranta într-o viata amara”.
Scopul acestui spectacol a fost de a strânge fonduri pentru oamenii nevoiasi de la groapa de gunoi a orasului Oradea, iar pentru aceasta, în timpul spectacolului, cât si la sfârsit, s-au facut donatii. A sustinut acest eveniment caritativ prin binecuvântarea sa, fiind alaturi de noi, P.S. Virgil Bercea, episcop de Oradea. Multumim elevilor, studentilor, membrilor asociatiilor si tuturor celor prezenti pentru daruirea de care s-a dat dovada pentru cei nevoiasi.
În program au fost incluse momente teatrale, doua piese de teatru scrise de studentele din caminul „Sfanta Familie”, Mates Monica si Popa Monica, având ca tema „Nasterea lui Isus – Împaratul iudeilor” si „Comunicarea cu Dumnezeu”. Invitatii speciali au fost Carla Marin si Ovidiu Lazar, care ne-au încântat cu câteva colinde de Craciun. Trei perechi de tineri studenti au pregatit un dans, iar gimnasta Delia Neag a efectuat un exercitiu gratios la sol. Corul l'Anunnciazione, condus de catre maestrul Radu Muresan ne-a încântat cu mai multe colinde, iar în final s-a intonat împreuna cu toata sala „O ce veste minunata” . Într-adevar, este o veste minunata, pentru ca mai multi oameni nevoiasi vor beneficia de hrana din aceasta activitate. Atât la începutul cât si la sfârsitul spectacolului s-au cumparat felicitari confectionate manual de studentele din camin.
Suma totala adunata din donatii si vânzarea felicitarilor a fost de 1500 RON. Speram ca aceasta actiune a tinerilor crestini sa fie binevenita si, astfel, sa le aducem o licarire de speranta si bucurie în sufletele acelor oameni care au nevoie. Le multumim tuturor celor care au contribuit la realizarea acestui proiect.
Va uram Sarbatori Fericite si fie ca Nasterea pruncului Isus sa va aduca fericire în case. Laudat sa fie Isus!