„Sâmbata 16 iunie 2018, Parohia greco-catolica româna "Sfântul Gheorghe" din Paris a organizat un pelerinaj la Notre Dame de Montligion, sanctuar dedicat sufletelor din purgator. Pelerinii au oferit o zi din tumultul acestei vieti pentru sufletele din purgator.

(GALERIE FOTO)

Programul a început la ora 10 cu prezentarea sanctuarului de catre unul din preotii fraternitatii San Martin care se ocupa de primirea pelerinilor. Pelerinajul a continuat cu Calea Sfintei Cruci dupa care s-a celebrat Sfânta Liturghie în capela Învierii, urmata de parastasul pentru toti cei adormiti si pentru sufletele din purgator. A urmat prânzul, iar apoi fiecare a petrecut un timp de rugaciune personala în Bazilica centrala. La ora 16.30 participantii îsotiti de parintele Mihai Marina au celebrat Paraclisul Maicii Domnului la altarul principal al bazilicii. Aici se afla si statuia care o reprezinta pe Maica Sfânta scotând sufletele din purgator, avându-l în brate pe Fiul sau care da cununa gloriei sufletului purificat.

Maica Sfânta, ajuta-ne pe noi, pelerini pe pamânt, sa traim în fiecare zi mai bine trecerea catre Înviere. Tamaduieste-ne de toate ranile inimii si ale sufletului. Sfânta Feciora de la Montligeon, roaga-te pentru raposatii nostri.

MM
Sursa: http://www.e-communio.ro