„În data de 29 noiembrie 2010, la sala de sport a Liceului „Don Orione” din Oradea s-au întâlnit zeci copii din 19 gradinite din judetul Bihor. Prescolarii au asteptat cu nerabdare începerea concursului sportiv între gradinite. Competitia a constat într-o stafeta pe echipe, ei având de parcurs un traseu cu obstacole, contra timp. Primele trei echipe care au scos cele mai bune rezultate au fost apoi recompensate cu cupe si medalii.
Competitia face parte din programul national de stimulare a interesului pentru educatie fizica si sport „Kalokagathia”. Acest program are rolul de a stimuleze posibilitatile de dezvoltare fizica armonioasa si de manifestare ale copiilor cât mai devreme posibil la idealul armonic – caracterizat la atenienii antici prin formula „Kalos kai agatos” – la omul vrednic, înzestrat cu toate calitatile fizice, sufletesti si morale ale bunului cetatean.
Evenimentul a fost organizat de Inspectoratului Scolar Judetean Bihor, inspector responsabil fiind prof. Aurelia Bodea, în parteneriat cu Liceul „Don Orione” din Oradea. Printre concurenti s-au aflat si prichindeii de la grupa pregatitoare a Liceului Greco-Catolic, îndrumati de educatoarea Alexandra Ghiulai si de la gradinita Don Orione care, împreuna, au format un echipaj mixt.