„Organizatiile diecezane si eparhiale Caritas din România organizeaza a doua editie la nivel national a evenimentului intitulat “Un milion de stele”, sâmbata, de 13 noiembrie 2010, ora 17.00, în Oradea si, simultan, în 21 de orase din România: Bucuresti, Alba Iulia, Iasi, Roman, Bacau, Tg. Mures, Miercurea Ciuc, Gheorghieni, Odorhei, Petrosani, Sf. Gheorghe, Tg Secuiesc, Satu Mare, Carei, Baia Mare, Cluj Napoca, Gherla, Tg. Lapus, Bistrita, Blaj, Timisoara. În orasul Oradea evenimentul este organizat de Caritas Eparhial Oradea si Caritas Catolica Oradea în fata Casei de Cultura a Sindicatelor, piata 1 Decembrie.
Actiunea “Un milion de stele” este o initiativa Caritas si se desfasoara în prezent în mai multe tari europene, (Germania, Franta, Belgia, Luxemburg si Elvetia), în fiecare an, înainte de Craciun.
Scopul acestui eveniment este de a oferi semne vizibile pentru o societate solidara si o lume dreapta, de lupta împotriva saraciei si a excluziunii sociale si consta în iluminarea locurilor si cladirilor reprezentative din cât mai multe orase si comunitati cu ajutorul lumânarilor exterioare si prin chemarea la solidaritate cu cei saraci, bolnavi sau marginalizati.

Un filmulet de prezentare a evenimentului poate fi urmarit pe adresa: http://www.youtube.com/watch?v=GPAWwvwLvL4

Desfasurarea evenimentului:
La ora 17.00 se aprind lumânarile;
La ora 17.10 începe ceremonialul de sfintire a lumânarilor;
Cuvântul PSS László Böcskei;
Cuvântul PSS Virgil Bercea;
Explicarea evenimentului;
Invitarea participantilor de a lua cu ei acasa lumânari aprinse ca semn de solidaritate cu cei saraci, bolnavi si marginalizati.