„În vara acestui an, Baia Mare va fi gazda unui eveniment religios de anvergura.
Episcopia Greco-Catolica de Maramures – Baia Mare va organiza, în perioada 22-26 iulie, a XI-a editie a Întâlnirii Nationale a Tinerilor Catolici din România (INTC).
Tema manifestarii va fi „Un foc care aprinde alte focuri”, iar motto-ul: „Pentru mine a trai este Cristos” (Fil. 1.21).
Cu acest prilej, în Baia Mare vor fi prezenti peste 2000 de pelerini, reprezentanti ai tuturor episcopiilor catolice din România, precum si înalti prelati ai Bisericii Române Unite cu Roma si ai Bisericii Romano-Catolice.
Principalul loc al manifestarilor va fi Câmpul Tineretului, în imediata apropiere a Muzeului Judetean de Etnografie si Arta Populara.
Pe parcursul celor cinci zile vor avea loc Liturghii, meditatii, discutii pe diferite teme, conferinte, ateliere de creatie, mese rotunde, concursuri de imnuri religioase, pelerinaje, programe artistice si vizite la obiectivele cultural-istorice din judet.
Întâlnirea Nationala a Tineretului Catolic din România este o manifestare de traditie ce se desfasoara începând din 1991, fiind organizata de comunitatea catolica de ambele rituri din tara noastra.
Totodata este o manifestare cu caracter ecumenic, la întâlnirile anterioare participând si tineri de la alte confesiuni.
S-a lansat site-ul oficial al Întâlnirii Nationale a Tineretului Catolic 2009 – www.intc2009.com. Pagina web cuprinde informatii de ultima ora referitoare la pregatirea Întâlnirii, precum si sectiunile: Înscrieri, Contact, Blog Organizatori, Ghid Maramures, Galerie foto, Istoric INTC, date despre Eparhia Greco-Catolica de Maramures, Stiri, Comunicate, Comentarii etc.