Duminică, 8 septembrie 2024, comunitatea română greco-catolică din Wiener Neustadt, Austria, și-a sărbătorit hramul, „Nașterea Maicii Domnului”. Sfânta Liturghie a fost celebrată de Ioan Iulian Hotico și Felician Vladu, preoții comunității din Wiener Neustadt, împreuna cu pr. Ovidiu Ioan Pintea și pr. Traian Tămaș de la Viena, pr. Alexandru Dumitru Suciu de la Graz, pr. Petru Vladu, pr. Vasile Hotico din România si de preotii din Germania, pr. Grigore Tiplea si pr. Catalin Pop. Dirijorul Bogdan Popescu a condus corul care a dat răspunsurile la Sfânta Liturghie, cor format din credincioși din Wiener Neustadt. Diaconul celebrarii a fost domnul dr. Gerhard Deimel.

În cuvântul de învățătură despre Evanghelia sărbătorii (Lc. 1,39-49 și 56), cuvantare sustinuta de parintele Vasile Hotico, s-a vorbit despre importanta sarbatorii, despre Sfanta Fecioara Maria ca si mama lui Isus, dar si mama neamului omenesc, o puternica aparatoare si sustinatoare a crestinilor. Parintele Ovidiu Ioan Pintea de la parohia Viena II, Kagran, in cuvantarea rostita in limba germana, a felcitat, printre altele, comunitatea din Wiener Neustadt, cu ocazia jubileului de 10 ani de la infiintare.

După Sfânta Liturghie, toți cei prezenți au participat la o agapă, unde credincioșii s-au bucurat de momentele de comuniune cu credinciosii veniti din intreaga Austrie, dar si din Romania. Prezent a a fost și Mons. Franz Xaver Brandmayr, prepozit și paroh al Domului din oraș.
Din Romania au mai participat atât la Sfânta Liturghie, cât și la agapa frățească, grupul de balet „Colibri“, din Borsa, care a și dansat, grup condus de doamna Raluca Hojda, însoțită de doamna Antonia Tomoiaga și de Sergiu Gabriel Kotorbacs, de la Centrul Cultural Borsa, Maramureș.

Sâmbătă, 7 septembrie 2024, a avut loc o seara culturală, moderată de Dr. Nicoara Mihali, din Borșa Maramureș. Domnia sa, a ținut o „Lectie de patriotism“, vorbind despre Avram Iancu, anul acesta aniversându-se 200 de ani de la naștere lui. Au mai participat: soprana Sara Mihali, naistul Noian si grupul de balet Colibri. Evenimentul a fost organizat de Cercul Cultural Româno-Austriac Unirea, condus de domnul Ioan Godja, în colaborare cu Parohia Greco-Catolica Wiener Neustadt.
Cele două zile pline au fost un prilej de bucurie pentru membrii comunității, dar si pentru oaspeti. Bucuria rugăciunii, bucuria revederii, evenimentul cultural, agapa frățească, vremea deosebit de frumoasă și prezența Maicii Sfinte, au fost un prilej de mulțumire sufletească. Ne-am despărțit cu promisiunea de a ne revedea.

„Tu, ce sfântă eşti şi spre noi priveşti,
Dulce Mamă, Marie.
Maică iubită, veşnic slăvită!
Roagă-te, roagă-te pentru noi!”

Pr. paroh Ioan Iulian Hotico