Pe data de 8 septembrie a.c., la Tășnad, a fost zi de mare sărbătoare. Pe lângă hramul bisericii „Nașterea Maicii Domnului” s-a sfințit și pictura interioară a bisericii realizată în anul 2021 de către pictorii Vertic Adrian și Pușcaș Paula.

Evenimentul a debutat cu primirea Preasfințitului nostru Virgil Bercea, episcop de Oradea, la intrarea în localitate, de către primarul orașului Dr. Farcău Adrian.  Apoi,  în fața bisericii a fost întâmpinat de către un sobor de preoți în frunte cu Părintele paroh Hendea Aurel.

A urmat sfințirea picturii și celebrarea Sfintei Liturghii, în cadrul căreia Preasfinția Sa, în cuvântul de învățătură, a vorbit despre Nașterea Sfintei Fecioare Maria și importanța ei în viața noastră spirituală. Referindu-se apoi la această zonă geografică, unde diferitele confesiuni și etnii trăiesc în pace și bună înțelegere, a făcut o frumoasă comparație cu un mozaic unde fiecare piatră își are locul și importanța ei.

La finalul celebrării euharistice, toți credincioșii s-au bucurat să fie binecuvântați și miruiți de către preoții concelebranți. Cu toții au participat apoi la o agapă frățească.

Mulțumim Preasfințitului Virgil Bercea și  tuturor celor care ne-au onorat cu  prezența!

Alina Hendea