,,Este posibil să te întâlneşti cu Dumnezeu?  Este posibil, dacă eşti disponibil!”

 

În intervalul  6 – 8 mai 2022, la Mănăstirea Franciscană Maica Domnului din Oradea s-au desfăşurat Exerciţiile Spirituale destinate asociaţiilor laicale din Eparhia de Oradea, cu tema  ,,Cum Îl putem iubi cu adevărat pe Dumnezeu şi pe aproapele în zilele noastre? Cum putem fi creștini în ziua de astăzi?”,  relator fiind Părintele Olivo Bosa, SJ, de la Centrul Manresa din Cluj-Napoca.

Programul a început cu Sfânta Liturghie de seară, după care Părintele Vicar General Mihai Vătămănelu şi Părintele Vicar cu pastoraţia familiilor Mihai Tegzeş i-au adresat un cuvânt de bun-venit părintelui invitat. Părintele Olivo Bosa aparţine ordinului iezuit, fiind deja de treizeci de ani în România.

Programul de învăţătură a fost structurat pe parcursul evenimentului în patru meditaţii propuse de Părintele Olivo, urmate de o meditaţie personală a credincioşilor în linişte iar apoi de o împărtăşire a impresiilor, în grupuri mai mici ori în plen. În fiecare seară, după cină, participanţii au revenit în faţa altarului pentru a-L căuta pe Isus în cadrul rugăciunii de seară şi a adoraţiei.

Exerciţiiile spirituale s-au încheiat cu Sfânta Liturghie de la ora 12.00, urmată de o agapă.

Pe lângă temele expuse, Părintele a amintit de Sinodul eclesial propus de Sfântul Părinte.

Mulţumim lui Dumnezeu pentru că ne-a oferit acest timp de har şi mulţumim tuturor celor care s-au implicat încât acest eveniment să se poată desfăşura conform programului.

Cei care îşi doresc să se lase ,,duşi de glasul lui Dumnezeu, pentru a asculta, a discerne şi a-şi împrospăta legătura cu Acesta”, pot fi îndrumaţi să o facă ascultând cuvântul de învăţătură al Părintelui Olivo prin intermediul platformei de internet a Sanctuarului Maica Domnului din Oradea:

 

 

                                                                                                                                                                                              Laura Ologu

Biroul Pastoral