În eparhia noastră a continuat ieri, 30 martie 2022, Rugăciunea Calea Crucii on-line, pentru această săptămână fiind rândul Protopopiatelor de Carei şi de Şimleu să fie gazde.
La iniţiativa Biroului Pastoral din Oradea tinerii din eparhie au luat legătura în primul rând cu cei de vârsta lor, dar nu numai, adresându-le invitaţia de a se alătura în Rugăciunea Calea Crucii în fiecare zi de miercuri, timp de cinci săptămâni pe perioada Postului Mare, începând cu ora 19.00, prin intermediul platformei Zoom.
Gazdele, tinerii din Protopopiatele de Carei şi de Şimleu, s-au pregătit cu mare grijă, recitând şi cântând foarte frumos, cu multă emoţie, rugăciunile, meditaţiile şi strofele aferente staţiunilor rugăciunii. I-au susţinut şi i-au îndrumat cu toată dăruirea Părinţii responsabili cu pastoraţia tineretului Cociorva Lucian şi Şanta Ioan, alături de Părintele protopop Bodea Nicolae.
După atâta timp în care au fost respectate regulile sanitare de distanţare, având în sfârşit posibilitatea de a se întâlni şi a se revedea la propriu, în Biserica din Şimleu s-au adunat cu această ocazie, pentru a se putea ruga laolaltă cu ceilalţi, zeci de tineri din întreg protopopiatul, alături de părinţi şi alţi credincioşi.
Ramona Dragoş i-a salutat şi i-a felicitat pe tineri, Părintele Popa Paul le-a explicat tinerilor cât de importantă este participarea lor la această rugăciune care evidenţiază sacrificiile făcute de Mântuitorul pentru fiecare dintre noi, iar Laura Ologu le-a reamintit următoarea întâlnire.
Vă mulţumim tuturor! Mulțumim Comisiei de Tineret pentru buna colaborare!
Mulţumim lui Dumnezeu pentru această seară plină de har, iar săptămâna viitoare, miercuri, în 6 aprilie de la ora 19.00, vom primi cu bucurie invitaţia tinerilor din protopopiatele de Tăşnad și de Oradea.

Vă rugăm să trimiteți acest link de invitație prietenilor, cunoștințelor, rudelor și tuturor persoanelor interesate.
Join Zoom Meeting
https://us02web.zoom.us/j/84851235076?pwd=WUpvaEJKcnU4OThmWEhnNVJibmUvUT09
Meeting ID: 848 5123 5076
Passcode: 100300

Laura Ologu

Biroul Pastoral