Sâmbătă, 19 martie, în sărbătoarea Sfântului Iosif, tatăl purtător de grijă a lui Isus, papa Francisc a dorit să arate afecțiunea paternă față de copiii ucraineni internați la Spitalul de pediatrie “Bambino Gesù”. Micuții pacienți sunt internați fie din cauza rănilor provocate de războiul în curs, fie din cauza altor boli.

Cetatea Vaticanului – A. Mărtinaș

Vatican News – 20 martie 2022.

Vizita a avut loc sâmbătă, în jurul orei locale 16.00. Suveranul Pontif a fost întâmpinat  de președinta spitalului, Mariella Enoc, care l-a însoțit pe pontif în diferite secții ale spitalului.

Directorul Biroului de presă al Sfântului Scaun, Matteo Bruni, a declarat jurnaliștilor că, în prezent, sunt 19 copii ucraineni internați în Spitalul de pediatrie “Bambino Gesù”, unii aflându-se în clădirea de pe Gianicolo, din Roma, alții în structura spitalicească Palidoro, aflată la câțiva kilometri de capitală.

De la începutul războiului din Ucraina, la Spitalul „Bambino Gesù” au ajuns aproximativ 50 de minori, pacienți cu diverse patologii (oncologice, neurologice și altele tipuri de afecțiuni), care au fugit în primele zile ale conflictului. În ultimele zile, au sosit fetițe cu răni grave provocate de explozii.

Înainte de revenirea în Vatican, papa Francisc s-a oprit în saloane și i-a vizitat pe toți micuții prezenți.

Sursa: Cetatea Vaticanului – A. Mărtinaș

Vatican News – 20 martie 2022.