În prima duminică a noului an, Pr. Antoniu Chifor, vicarul eparhial cu preoții, a vizitat parohia greco-catolică din Cartierul Nufărul – Oradea. La altar, au mai celebrat Pr. Marius Obreja, parohul comunității, Pr. Marius Pop, Pr. Mihai Fechetă, Pr. Iosif Fechetă și diaconul Ioan Papiț.

În cuvântul de învățătură părintele vicar a vorbit despre cuvintele Profetului Isaia: Glasul celui ce strigă în pustie. Pregătiți calea Domnului, și locul pe care îl ocupă deșertul în spațiul biblic, dar implicit și deșertul pe care-l trăim în viața noastră. „Deșertul” e un loc gol, înfricoșător, adesea fascinant, locul în care te poți pierde foarte ușor. Este locul fără vreo urmă trasată, fără reper, locul rătăcirii. Poporul Israel a rătăcit 40 de ani, trăind toate îndoielile posibile. În deșert s-a revoltat, dar tot aici și-a recunoscut condiția de sărac, de păcătos. Deșertul este un spațiu de așteptare. Așteptarea unei întâlniri. Este un loc important pentru că acolo Dumnezeu se arată pe sine însuși. Deșertul este locul unde totul poate deveni posibil, un spațiu care te invită la ceva nou.

Și în acest deșert, dintr-o dată o voce se ridică. O voce… și deșertul prinde viață; nu mai este deșert. O voce strigă și ne cheamă: Ieși din rătăcire și din teamă, ieși din noaptea și din umbra în care te afli. O nouă cale se deschide, și nu orice cale, cea a Domnului. Vocea lui Ioan Botezătorul răsună încă în deșerturile actuale ale omenirii: boala, singurătatea, pierderea cuiva drag, neînțelegerile între soți, între părinți și copii, neînțelegerile la locul de muncă și neîmplinirile personale și profesionale, nemulțumirile legate de societatea românească care-i împing pe mulți români să o apuce pe calea exilului/deșertului/dezrădăcinarii”.

În final, părintele vicar a transmis comunității salutul, binecuvântarea și urările pentru noul an ale Preasfințitului Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea.

Biroul de Presă