Eparhia de Oradea participă la campania de rugăciune Un milion de copii se roagă Rozarul”,

Luni, 18 octombrie 2021

          Dragii mei,

La inițiativa Fundației de drept Pontifical Kirche in Not (Ajutor Bisericii care suferă), copiii din lumea întreagă recită Rozarul în data de 18 octombrie, rugându-se pentru pace în lume.

Începută în anul 2005 în Caracas, Venezuela, campania de rugăciune: Un milion de copii se roagă Rozarul a ajuns să implice anul acesta copii din peste 140 de țări de pe toate continentale, iar înscrierile de până acum se apropie de obiectivul de un milion de copii.

Opera Pontificală Copilăria Misionară*, una din cele patru Opere Misionare Pontificale, prin Oficiul Eparhiei de Oradea, propune în acest an acțiunea numită Un milion de copii se roagă Rozarul, invitându-i pe toți credincioșii din Eparhia de Oradea la rugăciune, prin cuvintele Papei Francisc, rostite la Angelus în 11 octombrie 2020: Îi încurajez pe toți credincioșii să participe la Rugăciunea Rozarului care îi implică pe toți copiii din lumea întreagă.

Intenții de rugăciune: pentru pacea în lume, pentru misiuni și misionari dar și pentru toți cei afectați de pandemie.

În cursul zilei de luni, 18 octombrie 2021, parohiile, școlile, grădinițele, asociațiile și grupurile de laici precum și familiile de pe teritoriul Eparhiei de Oradea și nu numai, sunt invitate să se alăture în rugăciune – fizic sau online – în funcție de situație, sau în comuniune de acasă, organizând rugăciunea Rozarului recitată de către copii. Ca materiale pentru această celebrare se pot folosi cele puse la dispoziție de către Fundația Kirche in Not, traduse în 27 de limbi.

Cei care doriți să înscrieți copiii participanți pe site-ul oficial al campaniei, fie nominal fie ca grup, sunteți invitați să o faceți la următorul link:

https://acninternational.org/millionchildrenpraying/

Sunteți rugați ca apoi să trimiteți către Oficiul Eparhial OMP Oradea materiale foto și text cu privire la evenimentul organizat de dumneavoastră, pentru a putea fi postate și transmise mai departe, ca mărturie de comuniune în credință și rugăciune.

Preacurata Fecioară Maria, Regina Păcii și a Sfântului Rozar să ne călăuzească pașii către Fiul ei, Isus Cristos!

         În comuniune de rugăciune,

Pr. Anton CIOBA

director eparhial OMP Oradea 

 

*Opera Pontificală „Copilăria Misionară” a fost fondată în anul 1843, de către episcopul francez Charles de Forbin-Janson care a fost profund marcat de faptul că la mijlocul secolului al XIX-lea, în China au murit mulți copii fără a fi primit botezul. Dorind să-i ajute dar neputând pleca misionar, în urma consfătuirii cu Pauline Jaricot, fondatoarea Operei Misionare Pontificale „Răspândirea Credinței”, sub motto-ul „copiii ajută copiii”, a început să implice copiii din Franța la cooperare prin rugăciune și ajutor material, cu scopul de a-i ajuta pe copiii din China. Angajamentul luat de copiii francezi a fost: „un Bucură-te Maria pe zi și un bănuț pe lună”.

Opera din Franța, s-a răspândit la scurt timp în Belgia, Spania, Italia și multe alte țări. La 3 mai 1922, Papa Pius al XI-lea, văzând importanța și activitatea Operei, și-a asumat-o și a recunoscut-o ca fiind „pontificală”.

Astăzi, Opera Pontificală „Copilăria Misionară” este prezentă în mai mult de 150 de țări.