Joi, 7 octombrie, a avut loc Întrunirea Protopopială a Reuniunii Mariane în Biserica „Sfinții Trei Ierarhi” din Beiuș.

Au participat membri din parohiile Beiuș, Ștei, Ioaniș, Petrani și Pocola alături de preoții lor parohi, spirituali ai reuniunilor parohiale.

Ziua a început cu salutul transmis de D-na  Otilia Bălaș – președinta Reuniunii Mariane și Pr. Traian Dobrată- părintele spiritual al Reuniunii.

A urmat meditația susținută de părintele protopop Zima Zorel, având ca temă „Maria, Regina Rozarului”; care, mai apoi, a mulțumit membrilor pentru slujirea oferită prin rugăciune și diverse activități caritative și culturale și pentru faptul că sunt prezențe valoroase în viața comunității având un aport pastoral prețios în comunitatea locală. Îndemnul principal a fost acela ca parohii să colaboreze strâns cu RM, iar acolo unde nu există să se străduiască să o înființeze.

A fost prezentat raportul de activitate de către președinta Reuniunii Mariane, D-na Sabo Aneta, din Beiuș și D-na Sabău Lucica din Ștei. dintre activitățile viitoare propuse au fost: diverse acte de caritate – colecte de alimente și diverse donații către centre sociale, respectiv familii cu nevoi din propriile comunități, comuniune în rugăciune, precum și colaborarea la înfrumusețarea bisericilor.

O atenție specială a fost acordată publicației „Buletinul Marianist”, nr. 2, editat de Prof. Dărăbăneanu Ioan și Prof. Zima Carmen: numărul cuprinde biografia „bucătarului episcopilor” – Aurel, rețete alese ale acestuia și alte relatări ale unor activități de interes marian.

Întrunirea s-a încheiat cu recitarea Rozarului, meditațiile fiind susținute de Pr. Ilea Valentin, părintele paroh din Ioaniș.

Totul s-a încheiat cu o agapă în sala oratoriului Colț de Rai.

Biroul de Presă