În data de 22 aprilie 2021, a avut loc o ceremonie de decorare în cadrul căreia ambasadorul României pe lângă Sfântul Scaun, dl. Liviu-Petru Zăpîrțan, a înmânat distincțiile conferite de către Președintele României, domnul Klaus-Werner Iohannis, unor înalți reprezentanți ai Sfântului Scaun.
Astfel, în cadrul ceremoniei desfășurate la Vatican, în Palatul Apostolic, au fost decorați, în semn de înaltă apreciere pentru contribuția avută la dezvoltarea și aprofundarea relațiilor pe multiple planuri dintre România și Sfântul Scaun și pentru susținerea dialogului interconfesional: Mons. Edgar Peña Parra, Arhiepiscop titular de Telepte, Substitut pentru Afaceri Generale, Secretariatul de Stat al Sfântului Scaun; Mons Mirosław Stanisław Wachowski, Subsecretar pentru Raporturile cu Statele, Secretariatul de Stat; Mons. Joseph Murphy, Șef al Protocolului Secretariatului de Stat; Mons. Mauricio Rueda Beltz, Consilier de Nunțiatură clasa I, Secretariatul de Stat (în prezent Subsecretar al Secțiunii pentru personalul Diplomatic din cadrul Secretariatului de Stat); Mons. Ionuț Paul Strejac, Consilier de Nunțiatură clasa I, Secțiunea pentru Raporturile cu State din cadrul Secretariatului de Stat; Mons. Daniel Pacho, Secretar de Nunțiatură clasa I, Secțiunea pentru Raporturile cu State din cadrul Secretariatului de Stat; Dl. Paolo Ruffini, Prefect al Dicasterului pentru Comunicare al Sfântului Scaun; Dl. Johan Joost Frans Ickx, Director al Arhivelor Istorice, Secțiunea Raporturile cu Statele a Secretariatului de Stat; Mons. Paolo Borgia, Arhiepiscop titular de Milazzo, Nunțiu Apostolic în Coasta de Fildeș (fost Asesor pentru Afaceri Generale în cadrul Secretariatului de Stat).
Ambasadorul Liviu-Petru Zăpîrțan le-a mulțumit acestora pentru colaborarea excelentă din ultimii ani, materializată în numeroasele proiecte derulate împreună, care au culminat cu călătoria apostolică a Sanctității Sale Papa Francisc în România în 2019, moment de referință în relațiile bilaterale, încărcat de spiritualitate, fraternitate și ecumenism.
Sursa: Ambasada României la Vatican