În dimineața Vinerii Mari, Papa Francisc a vizitat sala din Vatican unde sunt vaccinate în această săptămână 1.200 de persoane nevoiașe. Biroul de presă al Sfântului Scaun a declarat că Pontiful s-a dus în Aula Paul al VI-lea cu puțin timp înainte de ora 10:00 dimineața, pe 2 aprilie, pentru a saluta oamenii care așteptau să primească prima lor doză de vaccin împotriva Covid-19. Sfântul Părinte a vorbit și cu medicii și asistentele care și-au oferit voluntar timpul pentru administrarea vaccinului.

Biroul pentru acțiunile papale de caritate oferă doze de vaccin Pfizer-BioNTech, achiziționat de către Sfântul Scaun, pentru aproximativ 1.200 dintre „cele mai sărace și mai marginalizate persoane”, pe perioada Săptămânii Sfinte. Biroul de presă a declarat că, din 2 aprilie, aproximativ 800 de persoane au primit deja prima doză. Printre aceștia se numărau un grup de peste 100 de membri ai unui centru pentru persoane fără adăpost, condus de Misionarii Carității, și rezidenți din alte centre similare din oraș. Voluntarii din Comunitatea Sant’Egidio, din Caritas din Roma și din alte asociații caritabile catolice i-au însoțit pe cei care primesc vaccinul, care au fost întâmpinați și de Cardinalul Konrad Krajewski, mâna dreaptă a Papei în operele de caritate.

Și Mons. Krajewski a trebuit să se recupereze după infecția cu Covid-19, fiind internat timp de 10 zile în luna decembrie a anului trecut. Prelatul a creat o pagină web în care oamenii pot sponsoriza vaccinarea unei persoane nevoiașe printr-o donație online către Biroul de caritate papală. Aula Paul al VI-lea a fost de asemenea locul unde Papa Francisc și angajații Vaticanului au fost vaccinați la începutul acestui an. Oferirea de vaccinări pentru persoanele sărace și fără adăpost din Roma este cel mai recent efort al Vaticanului de a răspunde apelurilor Papei Francisc pentru a asigura o distribuție echitabilă a vaccinului împotriva Covid-19 pe durata pandemiei.

Sursa: www.catholica.ro