Vizita la Vintere a conducerii Oficiului Național pentru Cultul Eroilor

            Ca urmare a demersurilor și activității constante a parohiei Vintere de omagiere a eroilor neamului românesc și a colaborării inițiate în acest sens cu conducerea Ministerului Apărării Naționale și a Oficiului Național pentru Cultul Eroilor miercuri 3 martie a avut loc la Vintere o vizită a conducerii Oficiului Național pentru Cultul Eroilor.

            Oaspeții au vizitat monumentul construit de către parohia Vintere și preotul paroh Florin Jula și sfințit cu ocazia Centenarului Marii Uniri de la 1 decembrie 1918. Acesta este cel mai înalt monument construit în țara noastră cu ocazia centenarului.

            Echipa condusă de dl. colonel Claudiu Marin Bibiriță, a avut două obiective principale. Primul este înscrierea acestui monument în ansamblul monumentelor naționale și al doilea, privind posibilitatea unei colaborări în ideea amenajării unui muzeu militar în aer liber, la câțiva metri de actualul monument, pe locul unor vechi tranșee datând din vremea celui de-al doilea război mondial.

            Dealtfel, ca un prim pas în această direcție, Oficiului Național pentru Cultul Eroilor a pus la dispoziția preotului Florin Jula o serie de documente de arhivă privind luptele care au avut loc în zona localității Vintere.

            Sigur că acest demers privind edificarea unui muzeu militar este unul anevoios, dar cu ajutorul Domnului, comunitatea din Vintere speră că va reuși să îl finalizeze.

   Pr. Dr. Florin Jula