Asociația Caritas Eparhial Oradea sprijină, în cadrul Centrului After School “Sfântul Martin” din localitatea Ioaniș, comuna Finiș, județul Bihor, 62 de copii din comunitate, înscriși în clasele primare.

În mod obișnuit, în perioada dinaintea închiderii școlilor, copiii veneau la Centrul în fiecare zi după programul şcolar, se jucau, mâncau, își făceau temele și învățau, în cele 4 săli de curs destinate acestor activități.

În context pandemic, odată cu intrarea județului Bihor în scenariul roșu și închiderea școlilor în luna noiembrie 2020, elevii au nevoie de susţinere pentru a-şi continua orele de educație, dar în mediul online. Având în vedere faptul că after school-rile nu s-au închis, copiii continuă să frecventeze Centrul, astfel că studiază, recapitulează, își fac temele sub supravegherea educatorilor noștri și primesc o masă de prânz sub forma unui sandvici și un desert.

Preocupându-se constant de pregătirea acestor copii, Asociația Caritas Eparhial a solicitat companiei Altex România donarea a 4 televizoare, câte unul pentru fiecare sală de studiu, atât de necesare procesului de educație.

Astfel, prin Fundația Altex, Centrul After School ”Sfântul Martin” din Ioaniș a fost dotat cu 4 dispozitive Smart TV utile pentru asimilarea și consolidarea pe termen lung a informațiilor predate la școală şi, respectiv, online. Prin materialele video educaționale exemplificative, prin continuarea interacţiunii dintre elevi şi profesori, micuţii cresc şi evoluează într-un mod corespunzător și propice dezvoltării lor intelectuale și emoționale. Investiţiile de astăzi în educaţia şi formarea copiilor care nu au acces, în mod obişnuit, la tehnologia necesară procesului de învăţare va avea ecouri în timp, când eforturile de astăzi vor îndruma paşii acestor micuţi pe drumuri care să le permită dezvoltarea continuă, cu atât mai mult cu cât societatea are permanent nevoie de oameni şcolarizaţi care să aibă capacitatea de a se adapta schimbărilor succesive pe care le presupune orice proces de evoluţie.

Aşadar, mulțumim Fundației Altex pentru susţinerea educaţiei în România, pentru implicarea și sprijinirea Asociației Caritas în activitatea educațională desfășurată la Centrul din Ioaniș, demonstrând prin acest gest că împreună suntem OAMENI PENTRU OAMENI și contribuim la reducerea abandonului școlar a copiilor din mediul vulnerabil.

 

Ramona Paltin

Fundraiser Manager