Vineri, 13 noiembrie 2020, cu binecuvântarea Preasfințitului Virgil Bercea, a avut loc, la Biserica greco-catolică ”Schimbarea la față” din Ștei (jud. Bihor), cea de-a 121-a Noapte de Veghe și Rugăciune mariană, organizată de Reuniunea mariană sacerdotală, neîntrerupt din anul 2000.

Situația concretă a perioadei pe care o traversăm, a stării generate de pandemia de coronavirus, a făcut ca organizarea acestei nopți de veghe să se facă în condiții excepționale, fără participarea credincioșilor care și-ar fi dorit să fie prezenți. Cu toate acestea, beneficiind de marele dar al comuniunii spirituale realizate prin intermediul transmisiunii în direct a întregului program de către Radio Maria, s-a putut ca în această noapte, rugăciunea să se facă într-o Catedrală a eterului plină de credincioși, care au trăit bucuria comuniunii în rugăciune, pe parcursul celor 11 ore ale programului.

Programul a conținut trei Sf. Rozarii, Liturghii în rit bizantin și latin, Adorația Euharistică, Acatistul Fericiților Episcopi martiri, Paraclisul Maicii Domnului, Calea Sf. Cruci, Canonul Domnului nostru Iisus Hristos și rugăciuni pentru bolnavi și pentru implorarea milei divine. Au oficiat cinci preoți: pr. Vicar judecătoresc Răzvan Iacob, pr. Protopop de Beiuș, Zorel Zima, pr. Iosif Mihăieș (preot romano-catolic de la Băița), pr. Orest Nichita (paroh la Bocșa și Bobota), împreună cu pr. Paroh gazdă, Emil Ghiurcă, iar răspunsurile și cântările au aparținut câtorva laici, care au acompaniat evenimentul.

Mulțumind Domnului pentru harul de a se fi putut desfășura această noapte de veghe și  pentru faptul că această inițiativă de inspirație divină a organizării acestor Nopți de Veghe, iată, continuă, chiar și în această perioadă grea pe care o traversăm, ne rugăm pentru depășirea acestei perioade grele de restricții și pentru ca, în 2021, să se poată organiza aceste evenimente și cu participarea credincioșilor care își doresc să fie prezenți la fața locului, acolo unde ele se organizează.