Incepand de anul trecut, in fiecare an de sarbatoarea Adormirii Maicii Domnului se sarbatoreste Ziua localitatii Vintere. Anul acesta a fost organizata cea de a doua editie. Ca element de noutate a fost organizat in premiera un targ, dupa modelul celui de la Negreni, o data pe an. Targul a fost gandit pentru a stimula economia locala, ca un factor de dezvoltare a localitatii Vintere. Locul de desfasurare amenajat pe dealul din Vintere dispune de toate facilitatile necesare pentru organizarea de evenimente de amploare.

 

Organizatori au fost Centrul Cultural Catolic Episcop Iuliu Hirtea, Parohia Greco Catolica Vintere, Asociatia pentru Dezvoltarea Localitatilor Vintere si Bratesti, in colaborare cu Consiliul Judetean Bihor si Primaria Comunei Holod.
Organizarea manifestarii la care au participat aproximativ 400 de persoane, in aceasta perioada lovita de pandemie, a necesitat eforturi deosebite pentru respectarea celor mai exigente norme de prevenire a contaminarii cu noul coronavirus. Controalele efectuate de autoritati nu au constatat nicio deficienta in acest sens, fiind apreciata capacitatea organizatorica a parintelui doctor Florin Jula.
Vremea a fost pe parcursul zilei nefavorabila, dar ploile s-au oprit cu doua ore inainte de inceperea evenimentului.
Spectacolul artistic a fost sustinut de catre Anca Banda si formatia si s- a bucurat de participarea artistei emerite Sava Negrean Brudascu care i- a incantat pe participanti.
La manifestare au participat primarul comunei Holod, conducerea Consiliului Judetean Bihor si parlamentari.
Cu ajutorul Domnului aceasta manifestare tinde sa devina traditionala.
Comitetul de organizare