„Întreaga Eparhie de Oradea s-a aflat astazi în sarbatoare, praznuindu-si patronul si protectorul, pe Sfântul Nicolae. Cu ocazia acestei zile speciale, înca din ziua precedenta, 05 decembrie 2014, programul liturgic organizat în Catedrala greco-catolica ce poarta hramul iubitului Sfânt Nicolae, a fost unul special, celebrându-se, de la orele 18:40, Sfânta Vecernie cu Litie, apoi de la orele 20:00 taina Sfântului Maslu. Dupa Sfânta Vecernie, a urmat procesiunea cu sfintele moaste ale Sfântului Nicolae, acestea fiind expuse pe tot parcursul zilei de ieri cât si a celei de astazi, oferind credinciosilor ocazia de a le venera. Moastele Sfântului Nicolae sunt prezente în Catedrala înca din anul 1997, fiind oferite spre venerare din partea Sfântului Scaun.
Bucuria sarbatoririi marelui Sfânt, pentru studentii seminaristi a fost una cu dubla semnificatie, întrucât, astazi, de la orele 10, în Catedrala greco-catolica, Preasfintitul Virgil, în cadrul Sfintei Liturghii pe care a celebrat-o alaturi de mai multi preoti a hirotesit lectori pe semniaristii anului III si ipodiaconi pe cei din anul IV. În cuvântul de învatatura, Preasfintitul a subliniat importantul rol pe care Sfântul Nicolae l-a avut în epoca în care a trait, fiind si în prezent un demn model de urmat. Studentilor seminaristi le-a transmis ca prin hirotesirile ce au avut loc, Hristos, prin Biserica Sa, are nevoie de noi, cei mici, de aceea ne cheama: „Vino si urmeaza-ma„.
La finalul Sfintei Liturghii, Preasfintitul a invocat ajutorul si mijlocirea Maicii Sfinte, urând tuturor celor ce poarta numele iubitului nostru Sfânt, la multi ani si multe haruri de la Domnul.